Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fendt, Kubota og Claas på topp blant europeiske forhandlere

Stor undersøkelse blant 1205 maskinforhandlere.

Climmar, som ivaretar maskinforhandleres interesser over hele Europa, har laget sin årlige spørreundersøkelse blant sine medlemmer. Fendt, Kubota og Claas tar pallplassene i undersøkelsen. (Foto: Espen Syljuåsen)

Den europeiske organisasjonen Climmar, som ivaretar maskinforhandleres interesser over hele Europa, har laget sin årlige «Dealer Satisfaction Index» (DSI) spørreundersøkelse blant sine medlemmer.

Her sjekker de ut hvor tilfreds forhandlerne er med sin spesifikke leverandører av traktormerker.

Les mer: Godt nøgde med helgehandelen

Blant europeiske maskinforhandlere ligger Fendt, Kubota og Claas på de øverste plassene, når det gjelder oppfølging, service og utvikling fra produsenten, skriver Landbrugsavisen.

Same nederst

Same ligger nederst på listen med New Holland og McCormick like foran.

Midt i feltet ligger Valtra, John Deere, Massey-Ferguson, Case IH og Deutz-Fahr.

– Vi er særdeles glad for den positive feedback forhandlerne har gitt. Det betyr at Fendt og dets forhandlere har et konstruktivt og suksessfylt partnerskap, sier Christian Erkes, salgsdirektør hos Fendt til avisa.

Resultatene er basert på gjennomsnitt av alle spørsmålene, som er vidt sprett, i undersøkelsen.

Reservedeler og garantisaker

Hver enkelt forhandler har vurdert sin leverandør på en lang rekke parametere, for eksempel brand image, salgssupport, reservedeler samt ulike garantisaker. Med i undersøkelsen er også leverandørens tilstedeværelse og hjelp til marketing.

Annonse

Én ting er de personlige relasjoner, noe annet er produktene. Her har forhandlerne også gitt poeng for utvikling av produktprogram, finansiering og også tyverisikring.

I alt 1 205 maskinforhandlere fra Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Italia, Polen, Holland, Sveits og England har deltatt i undersøkelsen.

Les mer om undersøkelsen og de ulike traktormerkene på Climmars hjemmeside.

– Betyr mye for Fendt

– Denne undersøkelsen betyr mye for Fendt. Den er nevnt på ulike markedsmøter som vi er med på, og blir mye brukt, forteller Jørgen Skjelin, produktsjef for Fendt i Eikmaskin.

Fendt solgte 307 traktorer i Norge i 2016, og gikk fram med nesten 10 prosent sammenlignet med 2015.

– For oss er dette en kjempegod tilbakemelding. Vi har også en svært god link mot fabrikken, som det kommer fram i denne undersøkelsen, med egen kontaktperson innenfor salg og service, sier Skjelin.

Les mer: Slik endte traktoråret 2016

Neste artikkel

Fire av ti bønder bruker aldri setebelte i traktoren