Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ber Venstre og KrF dra i konsesjons-bremsen

Økt press på at regjeringen må stanse konsesjonslov-høringen.

Høringsfristen går ut 26. september, og saken om eventuelle endringer i lovverket skal behandles i Stortinget våren 2017. – Det som kan stanse høringen, er at Venstre og KrF drar i nødbremsen, sier Geir Pollestad (Sp). (Foto: Stian Eide)

Sps Geir Pollestad setter sin lit til at regjeringens støttepartier vil sørge for at høringen blir trukket, etter at Regelrådet – regjeringens eget prestisjeråd – ga de blåblås utredning av lovendringer rødt kort. Det betyr «ikke godkjent».

Sp ser til støttepartiene

Høringsfristen går ut 26. september, og saken om eventuelle endringer i konsesjonsloven, odelsloven og jordloven skal behandles i Stortinget våren 2017.

Les mer: – Priskontrollen 
helt avgjørende

– Landbruksministeren har dårlig tid, og kan ikke ta noen nye utredningsrunder nå. Det som kan stanse høringen, er at Venstre og KrF drar i nødbremsen. Mitt inntrykk er at Venstre i akkurat disse spørsmålene er vel så mye å stole på som KrF. Det skyldes at Venstre har historisk eierskap til konsesjonsloven, sier leder Geir Pollestad i Stortingets næringskomité til Bondebladet.

Venstres landbrukspolitiske talsperson Pål Farstad har tidligere sagt at man nå må se på om det er grunnlag for å trekke tilbake høringen og ta en ny runde på det.

Annonse

KrFs Line Henriette Hjemdal har ikke svart direkte på om den bør trekkes, men hun er klar på at Regelrådets uttalelser skal bli tatt på alvor.

Dale: – Vil gå grundig inn i det

Sist uke fikk Pollestad svar på sitt skriftlige spørsmål til landbruksminister Jon Georg Dale (Frp), hvor han spør om Dale vil trekke tilbake høringen og sørge for at den oppfyller de kravene som ligger i utredningsinstruksen – eller om statsråden vil «kjøre saken videre på sitt ideologiske liberalistiske grunnlag».

– Jeg har merket meg uttalelsen fra Regelrådet, og vil gå grundig inn i den i forbindelse med oppsummering av høringen før saken fremmes for Stortinget. Vedtakene Stortinget gjorde 16. februar i år innebærer at jeg har fått et oppdrag fra Stortinget. Min intensjon er å legge til rette for å gjennomføre oppdraget. Høringsprosessen vil samlet sett også gi bidrag til å sikre Stortinget et solid fundament for eventuelle lovendringer, skriver Dale i sitt svar.

Les mer: Knallhard refs frå Regelrådet

Neste artikkel

Ønsker avgiftskutt for landbruket