Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Avmagrede hester skaper harme

Mattilsynet refses etter funn av avmagrede hester.

Hesteveldferd: Mattilsynet får refs for manglende oppfølging av hester som skal være delvis magre eller avmagret. Hestene på bildet har ingen tilknytning til forholdet. (Foto: Illustrasjonsbilde Karl Erik Berge)

Privatpersoner og dyrevernsorganisasjoner raser mot Mattilsynet som de hevder ikke har gjort nok for hestene i Sirdal. Tilsynet hevder dyrene ble funnet avmagret.

– Våre ansatte forteller om mange klager på Facebook vedrørende vår håndtering av saken, forteller avdelingssjef for region Vest, og avdeling Rogaland, Sirdal og Flekkefjord Odd Ivar Berget til NRK Sørlandet.

Mandag fortalte NRK at en hesteeier i Sirdal er pålagt å fôre opp flere hester som Mattilsynet mener er delvis magre eller avmagret.

Dyrepoliti og større budsjetter

Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) reagerer på saken i Sirdal, og nevner dyrepoliti som nå utredes, som et tiltak som kan forhindre slike saker i fremtiden.

– Dette er en alvorlig sak, og det er viktig at dette følges opp av Mattilsynet. Vi har nå gjennomført prøveprosjekter med dyrepoliti for å styrke innsatsen mot dyremishandling, sier Ropstad som sitter i justiskomiteen på Stortinget.

Annonse

Les også: – Dommen er et gufs fra fortiden

Stortingsrepresentant Odd Omland (Ap) fra Sirdals nabokommune Kvinesdal, sier Mattilsynet har fått for mange oppgaver de siste årene, og mener budsjettene må styrkes.

Også organisasjonen NOAH for dyrs rettigheter har fått flere meldinger fra privatpersoner som er bekymret for hestenes velferd. Nå vurderer de anmeldelse av gården med utgangspunkt i bildene. Eierne av gården vil ikke kommentere saken overfor NRK, og viser til sin advokat som ikke har svart på NRKs henvendelser.

Les også: – Dyreplageri å fortsette med sau

Neste artikkel

Innovasjon Norge prioriterer ikke korntørker i Trøndelag