Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

35 villsvin skutt i Danmark

Villsvin er uønsket også i Danmark. Siden nyttår er 35 dyr skutt.

Frykten er særlig at villsvinene skal føre med seg såkalt afrikansk svinepest. Det er dette som er bakgrunnen for nedskytingen.

I mars fikk danske jegere mulighet til å hente en generell tillatelse til å skyte villsvin i alle døgnets 24 timer. Nå viser det seg at det siden nyttår er nedlagt 35 villsvin, skriver Naturstyrelsen i en pressemelding.

21 av villsvinene er nedlagt på private arealer, 12 er nedlagt på Naturstyrelsens arealer, mens de siste to er trafikkdrept.

Annonse

Vurderingen er at det ved årsskiftet var mellem 50 og 100 villsvin i Danmark, men tallet er nå høyere, siden det kom til flere smågsvin på høsten.

– Tallene viser tydelig at det har virket å gi jegere mulighet til å skyte villsvin hele døgnet. Det er deilig at jegerne har tatt på seg oppgaven, for den politisk ønskede innsats med å få skutt alle villsvin i Danmark er en stor og vedvarende innsats. Naturstyrelsen har satt inn en flerstrenget innsats med fôrplasser, feller, informasjon og veiledning – alt sammen for å forhindre at afrikansk svinepest kan spre seg til Danmark. Det ser ut til å være en god kombinasjon, sier kontorsjef i Naturstyrelsen, Mads Jensen til det danske nyhetsbyrået Ritzau, melder Landbrugsavisen.

Det er anslått at rundt 300 villsvin befinner seg i Norge i dag. Arten har hovedsakelig funnet seg til rette i Østfold og Hedmark, etter å ha vandret fra Sverige. Der finnes det godt over 100 000 villsvin. I Finland er bestanden doblet på to år.

Neste artikkel

Norsk villsvinjeger skjøt jogger – tiltalt for drapsforsøk