Tine har ansatt Ann-Beth Freuchen (51) som ny konsernsjef. Freuchen tar over etter Gunnar Hovland som fratrer stillingen 1. oktober.

Freuchen er i dag visekonsernsjef i Tine med kommersielt ansvar og har tidligere 25 års ledererfaring fra Orkla. Hun har blant annet ledet internasjonale industriselskaper og forretningsområder som Orkla Foods Nordics & Baltics og Orkla Confectionery & Snacks.

– Det er ingen tvil om at hun har egenskapene som trengs for at Tine skal lykkes i markedet, sikre lønnsomhet, skape innovasjoner og vekst fremover, sier styreleder Marit Haugen i en pressemelding.

Freuchen overtar etter Gunnar Hovland som har vært konsernsjef i Tine siden 1. januar 2019. Hovland går til stillingen som konsernsjef i det nyetablerte fornybarkonsernet Aneo. Freuchen tar over topplederrollen 1. oktober.

Gunnar Hovland har vært konsernsjef i TINE siden 1.januar 2019, og blir nå konsernsjef i det nyetablerte fornybarkonsernet Aneo. Han ser tilbake på svært meningsfylte år i Tine.

– Bondens filosofi om å overlate gården i bedre stand til neste generasjon gjelder også for meg. Nå gir jeg stafettpinnen videre til Ann-Beth med tillit og trygghet. Jeg vet at Tine får en konsernsjef som er godt rustet til å lede og bygge konsernet videre. Jeg vil også takke styret for deres støtte og ledelse, samt kollegaene mine for en flott tid i Tine, sier Hovland i en uttalelse på Tine side hjemmesider.

Styreleder Marit Haugen sier styret er takknemlig for den kjempejobben Gunnar har gjort for Tine.

– Han har løftet og styrt selskapet med enn stø hånd gjennom ei krevende tid hvor Tine har hatt en god utvikling, tross både pandemi, geopolitiske spenninger og inflasjon, sier Haugen.