Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tre Embla-priser til Norge

Geitmyra Credo, Kvitnes Gård og Undredal Stølsysteri gikk til topps under Embla Food Awards 2021.

Embla-pris til Undredal: – Dette var overraskende! Tusen takk, jeg er veldig stolt, sa Anna Karine Marstein da hun mottok prisen. (Foto: Espen Solli)
Embla-pris til Undredal: – Dette var overraskende! Tusen takk, jeg er veldig stolt, sa Anna Karine Marstein da hun mottok prisen. (Foto: Espen Solli)

De aller ypperste i hele Norden var samlet under kåringen i Oslo for å hedre maten og folkene bak. Totalt deltok kandidater fra Norge, Danmark, Sverige, Finland, Island, Færøyene og Ålandsøyene. Tre av sju priser gikk til Norge, skriver Bondelaget.

– Dette er helt fantastisk og viser hvor høy kvalitet det er på lokalmat i Norge, sier bondelagsleder Bjørn Gimming.

Det er de seks nordiske landbruksorganisasjonene, samlet under Nordiske Bondeorganisasjoners Centralråd (NBC), som står bak prisen. Den støttes også av Nordisk Ministerråd. Bondelaget var vertskap da prisene ble delt ut i Oslo sist uke.

Geitmyra Credo fikk prisen for å være den beste aktøren i kategorien «nordisk mat til barn og unge», for å ha har utviklet et konsept som særlig har bidratt til å utvikle den neste generasjons kunnskap og ferdigheter knyttet til nordisk mat- og matkultur.

Kvitnes Gård fikk pris i kategorien «nordisk matdestinasjon», for å ha samlet produsenter av råvarer og løftet Kvitnes som destinasjon gjennom matkultur, samarbeid og samhold.

Undredal Stølsysteri ble kåret til den beste i kategorien «nordisk mathåndverker», for å ha utviklet et unikt produkt med høy gastronomisk kvalitet og er forankret i nordiske råvarer og håndverkstradisjoner.

Prisen ble etablert for å styrke den felles nordiske matidentiteten og -kulturen, og øke interessen for nordisk mat utenfor Norden. Dette er de andre vinnerne: Råvareprodusent: Fredriksdals Kirsebærvin, Danmark, Mat til mange: The Junk Food Project, Danmark, Matformidler: Det Grønne Museum, Danmark og Matgründer: Brännlands Cider, Sverige.

Neste artikkel

Kan ikke løse ett og ett bærekraftsmål