Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tine tar opp kampen med importert kvitmuggost

Med en investering på vel 50 millioner kroner på Dovre vil produksjonskapasiteten dobles.

Meieriet på Dovre er en viktig arbeidsplass i fjellbygda. Med denne satsingen vil arbeidsplassene sikres, mener Tine. (Foto: Tine)
Meieriet på Dovre er en viktig arbeidsplass i fjellbygda. Med denne satsingen vil arbeidsplassene sikres, mener Tine. (Foto: Tine)

Det er meieriet på Dovre som produserer all Tines hvitmuggost. Osten omsettes hovedsakelig gjennom Ostecompagniet.

Nå vil Tine satse videre på meieriet på Dovre, bygge det ut og modernisere det. Det gir muligheter for å doble produksjonen, skriver Tine i en pressemelding.

Tine og Ostecompagniet tror på vekst

Over 90 prosent av hvitmuggost i dagligvaremarkedet blir importert. Spesialoster er i vekst og forbrukerinnsikt tyder på at norske forbrukere vil sette pris på norskprodusert hvitmuggost basert på norsk melk.

Annonse

– Med under 10 prosent av markedet er det store muligheter for å ta opp konkurransen i det norske markedet basert på lokalprodusert kvalitetsmelk. Vi har en klar ambisjon om vekst som vil være lønnsomt for norske melkeprodusenter. Jeg syns også det er hyggelig at det styrker lokale arbeidsplasser, sier konsernsjef Gunnar Hovland.

«Dovre Ysteri»

Hvitmuggostene vil bli omprofilert til merket «Dovre Ysteri».

– Med den endringen forteller vi tydeligere at vår kvalitetsost er lokalt produsert, er kortreist og er produsert på norsk melk. Merkevaren Selbu Blå er tydelig på opprinnelse og dette er noe vi opplever at forbrukerne setter pris på. Vi tror det samme vil skje med hvitmuggosten. Forbrukerne er opptatt av norsk, lokalt og kortreist, sier Nina Jutkvam Nørve, administrerende direktør i Ostecompagniet AS.

Meieriet på Dovre er en viktig arbeidsplass i fjellbygda, og med denne satsingen vil arbeidsplassene sikres.

Dersom ambisjonen for vekst slår til, vil det også gi nye arbeidsplasser. Dessuten vil mer lokalprodusert melk anvendes lokalt, skriver Tine.

Neste artikkel

Her er de største og minste kvoteselgerne