Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Slakter regjeringas veisatsing i distriktene

50 prosent av de spurte mener veiene i distriktene er altfor dårlig vedlikeholdt. Dette kommer fram i en undersøkelse med 1005 respondenter utført av Norstat denne høsten på vegne av NAF.

– Annenhver velger i distriktene mener veiene er for dårlig vedlikeholdt. Jo mer spredtbygd folk bor, dess mindre fornøyd er de med veistandarden, sier pressesjef i Norges Automobil-Forbund (NAF), Ingunn Handagard, til Nationen.

– Men regjeringa gir absolutt ingen signaler i det nye statsbudsjettet om at de tar kravene fra distriktene på alvor. Regjeringas budsjettforslag mangler tiltak som er viktig for folk i distriktene, legger hun til.

Annonse

Regjeringa starter ikke den lovede satsingen på vedlikehold av veiene i dette budsjettet. De kommer heller ikke med kutt i drivstoffavgifter, mener Handagard.

Mesta slår også klimaalarm. Samtidig etterlyser de mer penger til å redde veiene i distriktene.

– Mesta rykker stadig ut til klimarelaterte ødeleggelser på veiene. Som stein- og jordras, samt oversvømmelser. Vi er bekymret over omfanget og tror dette kommer til å akselerere i takt med klimaendringene, sier konsernsjef i Mesta, Marianne Bergmann Røren.

Neste artikkel

Staten betaler 75 prosent av ladekostnadene for elbiler