Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rune Klufterud er Årets GullHane

Bamsrudlåven og Rune Klufterud ble hedret som vinneren av Årets GullHane under Hanens nettbaserte landsmøte nylig.

 – Rune Klufterud er alltid positiv og ser muligheter. Han og familien sier aldri nei. De tørr å satse og har bygd opp en spennende merkevare, skriver juryen om årets vinner. (Foto: Hanen)
– Rune Klufterud er alltid positiv og ser muligheter. Han og familien sier aldri nei. De tørr å satse og har bygd opp en spennende merkevare, skriver juryen om årets vinner. (Foto: Hanen)

Rune Klufterud og familien driver et flott selskapslokale og har stor suksess med egen gårdsis på Bamsrudlåven i Mysen. De lager en melkeis basert på melk og egg.

Klufterud ble overraska da daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen, ringte og fortalte om prisen.

– Veldig hyggelig beskjed å få, å bli verdsatt av egne folk i bransjen. Jeg hadde ikke forventa dette, sier Klufterud.

Bamsrudlåven har eggproduksjon selv og melka kommer fra naboen.

– Vi bruker ikke fløte i isen, men egg for å få en fyldig og god smak. Eggehviten bruker vi til bjørnebærsorbeten vår og den gikk til topps i Det Norske Måltid 2019, i kategorien «årets grønne foredlet», sier GullHane-vinneren.

Har dobla issalget

Bamsrudlåven leverer varer til Norgesgruppen, blant annet til Meny, Jacob´s og Spar. De leverer også is til Reko-ringer.

Annonse

– Vi har sendt is til både Bergen og Harstad, men problemet er at frakten blir så dyr frakt. Derfor er det primært langs Oslofjorden vi selger isen vår, sier han.

Bamsrudlåven har dobla salget av is denne våren, sammenlignet med 2019.

– Det ble bråstoff med arrangementer i forbindelse med koronakrisa, derfor måtte vi hive oss rundt og satse mer på issalg. Vi mista en del faste kunder, som hoteller og restauranter, med salget i butikk og gjennom Reko-ringer har gått veldig bra. Vi har kommet inn i flere spesialbutikker og gårdsbutikker, sier Klufterud.

– En raus pioner

– Rune Klufterud har vært en raus pioner for norsk lokalmat og gårdsturisme i over en generasjon og jeg gratulerer han og resten av familien med en særdeles velfortjent pris, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen.

Både gårdsisen og selskapslokalene viser en profesjonalitet og kundeforståelse det stor meget stor respekt av, mener juryen.

Juryen har bestått av Torunn Tronsvang, daglig leder i reiseselskapet Up Norway, Bård Jervan, daglig leder i reiselivskonsulentselskapet Mimir, Elisabeth R. Heyerdahl, konsulent innenfor reiseliv og Eivind Haalien, sjef for lokale mat- og drikkespesialiteter i NorgesGruppen.

De skriver videre om vinneren:

– Rune har også brukt uendelig mye tid på å bidra til samarbeid og fellesskap i landbruket og lokalmatens mange organisasjoner, både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Neste artikkel

Med Tine-bilen mot Folgefonna