Proteinkilden ingen vil røre

Kjøttbeinmel. I mange år en viktig, kortreist ingrediens i norsk kraftfôr, som i dag er forbudt å bruke. Frykten for kugalskap lever i beste velgående 35 år etter at epidemien brøt ut i Storbritannia.

Proteinkilde: Kjøttbeinmel lages av slakteavfall som er kvernet, sterilisert og tørket. Tidligere var det en viktig proteinkilde i kraftfôr til norske husdyr, men er i dag i stor grad erstattet av soyamel. Foto: Camilla Mellemstrand
Proteinkilde: Kjøttbeinmel lages av slakteavfall som er kvernet, sterilisert og tørket. Tidligere var det en viktig proteinkilde i kraftfôr til norske husdyr, men er i dag i stor grad erstattet av soyamel. Foto: Camilla Mellemstrand
Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Bondebladets digitale produkter (Appen Bondebladet og nettsiden bondebladet.no) kan benyttes gratis av alle som er mottakere av Bondebladet gjennom medlemskap i Norges Bondelag og andre samvirkeorganisasjoner, samt av alle som har et eget abonnement på Bondebladet. Klikk her for å lage en digital bruker!

Digital

Bestill

3 måneder for kun 125,-

Komplett

Bestill

3 måneder for kun 249,-

Neste artikkel

Den glemte klimadebatten