Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Politiet fikk melding om villsvin i Ås

Tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om det som trolig var et villsvin langs E18 på Sneissletta i Ås.

Flere personer meldte fra om et villsvin langs E18 i Ås kommune. Villsvina på bildet er ikke observet i Ås. (Foto: Erik Mandre/Mostphotos)
Flere personer meldte fra om et villsvin langs E18 i Ås kommune. Villsvina på bildet er ikke observet i Ås. (Foto: Erik Mandre/Mostphotos)

Ifølge operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt meldte de videre til Viltnemnda i Ås, skriver Østlandets Blad.

Landbrukssjef Lars Martin Julseth ved Follo landbrukskontor bekrefter at de fikk melding fra politiet om dette.

Julseth sier at det var 2-3 personer som hadde meldt ifra, men at landbrukskontoret ikke har gjort så mye annet enn å informere de som er viltvakt, i tilfelle villsvinet skulle bli påkjørt, skriver oblad.no.

Annonse

Skulle villsvinet bli skadet i en påkjørsel, er det kommunen som har ansvaret for avliving, eller eventuelt ettersøk dersom dyret forsvinner skadet inn i skogen. For å gjøre ettersøk etter villsvin må man være spesielt kvalifisert.

Landbrukskontoret har sjekket at de har kvalifisert personell som kan brukes til den jobben, og som kan kontaktes ved en eventuell påkjørsel, forteller Julseth.

Landbrukssjefen mener det er første gang de har fått melding om villsvin langs veier gjennom Ås.

– Jeg tror det er første gangen vi har fått den type henvendelse om villsvin som står ved en vei. Jeg har hørt at villsvin har blitt observert i Follo, men det har ikke vært påkjørsel av villsvin i Follo som vi kjenner til, i hvert fall ikke i Ås eller Ski, sier Julseth til oblad.no.

Follo landbrukskontor svarer i dag, onsdag, at de ikke har nye opplysninger i saken.

Neste artikkel

Villsvin i Gudbrandsdalen