Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Osteprodusenter hedret i Berlin

Tre norske osteprodusenter ble tildelt Spesialitet-merke under åpningen av Grüne Woche.

Norske osteprodusenter høster heder og ære under stormessen i Berlin. Under åpningen, ble tre lokalproduenter tildelt utmerkelsen «Spesialitet» for unik smak. Her fra fjorårets Grüne Woche. Foto: Linda Sunde

Heidal Ysteri, Gangsdal Gardsysteri og Myrdal Gård ble alle tildelt utmerkelsen «Spesialitet» for unik smak. Tildelingen var det Matmerk-sjef Nina Sundqvist og landbruks- og matminister Jon Georg Dale som stod for.

Merkeordningen er en garanti for at produktet er produsert i Norge, og laget av lokale råvarer, gjerne basert på lokaleoppskrifter. Den blir vurdert og godkjent av en uavhengig fagjury med høy matfaglig kompetanse.

Grüne Woche som er en av verdens største forbrukermesser for landbruk,mat og reiseliv. Landbruksministeren sto for den offisielle åpningen av den norske standen. Dale understreket at Grüne Woche er en viktig arena forprodusentene å vise seg frem på.

– Det er et paradoks at de må hit for å få den anerkjennelsen de fortjener, sa Dale.

Annonse

Nettverksbygging

Leder i Bondelaget, Lars Petter Bartnes, er også i Berlin som en del avnæringsdelegasjonen. Han mener IGW er et godt sted for utstillere og produsenter å bygge nettverk.

– Resultatet fra IGW ser vi i samarbeidet som har utviklet seg innad i regionene og på tvers av ulike næringer. Det er positivt, sier Bartnes.

Norge deltar på messen fra 19.–28. januar, og i år er det regionene Fjell-Norge, Fjordene og Trøndelag som representerer Norge med til sammen 95 utstillere.

Det er forventet et besøkstall på opp mot 400.000 i løpet av den tiden messen pågår.

Neste artikkel

Vil gjøre direktesalg av mat enklere