Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Orkla skal bruke norsk cheddar i pizzaen

Tine og Orkla har samarbeidet om utviklingen, og Orkla er første ute med å ta i bruk norsk cheddar på deres pizza.

Interessen for oster med mer smak øker, og cheddar er blant ostene som stadig flere nordmenn får øynene opp for. Bilder er fra pizza-produksjonen på Stranda. (Foto: Tine)

Tine skal starte produksjon av cheddar på meieriet i Verdal. Orkla har spilt en viktig rolle i utviklingen, skriver Tine i en pressemelding.

– Norske råvarer er viktig for oss, og vi er selvsagt fornøyde med å nå få norskprodusert cheddar til pizzaene våre. Vi er svært glade for at Tine bestemte seg for å starte opp produksjon, og vi tror dette blir tatt godt imot også hos forbrukerne, sier Paul Jordahl, administrerende direktør i Orkla Foods Norge.

Melk fra 160 gårdsbruk

Tine er i full gang med å etablere cheddarproduksjon i Verdal. Eksisterende bygningsmasse er utvidet og ny produksjonslinje installeres til våren.

Annonse

Prøveproduksjonen starter på sensommeren eller tidlig på høsten. Dette gir åtte nye arbeidsplasser.

Svenske forbrukere spiser fem ganger så mye cheddar som norske forbrukere. Tine mener potensialet for cheddar i Norge kan være opp mot 3000 tonn om noen år. Det vil bety melk fra 160 norske melkebruk.

– Vi tror det er et stort potensial, og jeg er glad for at Orkla er først ute og ønsker å satse på norsk cheddar. Jeg tror denne osten vil være interessant for flere kunder innen både storhusholdning, industri, dagligvare og KBS. Særlig positivt er det at vi får anvendt mer norsk melk, sier konsernsjef i Tine, Gunnar Hovland.

Neste artikkel

Tine ber bøndene bremse