Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny Mattilsynet-direktør vil lytte og lære

Ingunn Midttun Godal (51) vil at Mattilsynet skal oppleves som nysgjerrige, kompetente og tydelige.

– Oppdraget vårt berører alle landets innbyggere og jeg gleder meg til jobben, sier Ingunn Midttun Godal. (Foto: Mattilsynet)
– Oppdraget vårt berører alle landets innbyggere og jeg gleder meg til jobben, sier Ingunn Midttun Godal. (Foto: Mattilsynet)

18. oktober ble Midttun Godal utnevnt som ny administrerende direktør i Mattilsynet av Kongen i statsråd. I dag tiltrer hun stillingen.

– Mattilsynet har et viktig og verdifullt samfunnsoppdrag med å sikre trygg mat, trygt drikkevann og god velferd og helse hos fisk og dyr. Oppdraget vårt berører alle landets innbyggere og jeg gleder meg til jobben og til å samarbeide med både de ansatte og med næringene, sier Ingunn Midttun Godal i en pressemelding.

Direktøren vil at Mattilsynet skal oppleves som nysgjerrige, kompetente og tydelige.

– Det er viktig at vi forstår næringene og kjenner behovene til de vi er til for, og legger til rette med gode regler, veiledning og effektivt tilsyn, sier hun.

Vil bli mer brukerorientert

Mattilsynets strategi for de kommende årene gir en tydelig retning for hvordan tilsynet skal bli mer brukerorientert, datadrevet og kunnskapsbasert.

Annonse

– Nå gleder jeg meg til å reise rundt i landet for å lytte og lære, bli kjent med organisasjonen og møte de forskjellige næringene og samarbeidspartnere våre i både offentlig og privat sektor, sier Midttun Godal.

Det er en rivende teknologisk utvikling i mange av næringene Mattilsynet fører tilsyn med, mener Mattilsynet-direktøren.

– Vi må selv være gode på å bruke de mulighetene digitale teknologier gir oss, og kombinere det med innsikten vi får fra fysiske tilsyn. Det vil gjøre oss bedre i stand til å rette innsatsen dit behovet er størst, og gjennom det sikre at maten er trygg og at dyra har det godt, sier hun i pressemeldingen.

Mange ledende stillinger

Ingunn Midttun Godal er utdannet sivilingeniør fra Institutt for kjemiteknikk ved NTH 1992. Hun har deltatt på flere lederutviklingsprogrammer både nasjonalt og internasjonalt.

Midttun Godal har hatt ledende stillinger i Det Norske Veritas (DNV), Mattilsynet, Klima- og forurensningsdirektoratet og Arbeids- og velferdsetaten (NAV).

Side 2016 hun vært ansatt i DNV GL Business Assurance.

Neste artikkel

Ber de store snu på flisa