Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nortura: – Tilnærmet ordinær produksjon

Med unntak av slakting og skjæring av rødt kjøtt, er produksjonen hos Nortura tilnærmet tilbake på det normale.

Nortura skriver i en pressemelding at det må påregnes uregelmessigheter i produksjonen en periode fremover. Arkivfoto: Håvard Simonsen.
Nortura skriver i en pressemelding at det må påregnes uregelmessigheter i produksjonen en periode fremover. Arkivfoto: Håvard Simonsen.

Nortura skriver i en pressemelding 30. desember at testingen av de midlertidige ordresystemene har vært fremgangsrik.

– I går ble det gjennomført tilnærmet ordinær produksjon med unntak av slakting og skjæring av rødt kjøtt. Vi går nå inn i en ordinær rolig periode på fabrikkene, men arbeidet med gjenoppretting og forberedelser til første uke i januar fortsetter. Prioriteten fremover vil være å få på plass løsninger for slakting og skjæring av rødt kjøtt, sier konserndirektør for bærekraft og kommunikasjon, Kjell S. Rakkenes.

-Vårt mål er å etablere gode midlertidige løsninger som sikrer både forsyning av produkter og mottak av dyr, men det må påregnes uregelmessigheter i produksjonen en periode fremover. Kalkunen er ute i butikkene og klar til nyttårsmiddagen, sier Rakkenes.

Dette er driftsstatus pr. 30. desember

Slakting og skjæring av storfe, småfe og svin: Ingen normal henting av dyr hos bonde for slakt. Slakting og skjæring kraftig redusert, eller innstilt. Framdrift i arbeidet med å etablere midlertidige løsninger for henting av dyr, slakting og skjæring med mål om oppstart fra 3. januar.

Slakting og skjæring av kylling og kalkun: Henting av dyr gjennomføres tilnærmet normalt. Slakting og skjæring går som planlagt. Framdrift av midlertidige løsninger for ordre og ekspedisjon.

Egg: Mottak av egg og pakkeri fungerer med manuelle løsninger.

Videreforedling: Pølse-, pålegg- og posteiproduksjon går tilnærmet som normalt.

Ekspedisjon: Utekspedering av varer er utfordrende, men etablert midlertidige løsninger for ekspedisjon av lagerført- og produserte varer mot dagligvare og prioriterte kunder i offentlig sektor. Utfordringer med varer i ekstern transitt. Godt samarbeid med kunder og samarbeidspartnere.

Ekstern epost: Nortura kan for øyeblikket ikke motta ekstern epost. Nortura anbefaler at forbrukere henvender seg til Gilde, Prior eller Nortura på Facebook Messenger.

Neste artikkel

Nortura-sjef frykter samme EMV-utvikling på egg som kjøttdeig