Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nortura skal produsere turmat på Otta

Nortura er i gang med en helt ny satsing i de gamle slakterilokalene på Otta.

Slakteriet på Otta ble lagt ned i 2020. Nå skal Nortura lage frysetørket turmat i lokalene. Målet er at turmatsatsingen vil skape flere lokale arbeidsplasser. Foto: Anders Sandbu
Slakteriet på Otta ble lagt ned i 2020. Nå skal Nortura lage frysetørket turmat i lokalene. Målet er at turmatsatsingen vil skape flere lokale arbeidsplasser. Foto: Anders Sandbu

Rondane Produksjon er det nye navnet på Norturas gamle slakteri på Otta. Nortura har store ambisjoner for denne satsningen, skriver selskapet.

– Det er utrolig stas å kunne meddele at vi snart lanserer frysetørket turmat fra Gilde. Interessen for friluftsliv er i vekst, og vi gleder oss til å supplere markedet med flere gode alternativer, sier kategorisjef i Nortura, Henriette Bergli Eriksen.

Gilde turmat vil komme for salg på nyåret. De første produktene som lanseres er brun lapskaus, pasta bolognese og biffgryte. Produktene er vakuumpakkete og langtidsholdbare, og tilberedes enkelt ved å tilsette varmt vann i posen de kommer i.

– Vi er opptatt av at Gilde turmat skal være lett tilgjengelig for forbruker. Produktene vil selges gjennom dagligvarebutikker og vi har også planer om å tilgjengeliggjøre produktene på DNT sine hytter og butikker i løpet av neste år, sier Bergli Eriksen.

– Lokal forankring

Annonse

– Vi kunne ikke hatt bedre rammer for denne satsningen. Produksjonen er lagt til et av landets flotteste områder for friluftsliv, og turmaten vil ha en lokal forankring. Jeg er sikker på at kombinasjonen Rondane, Gilde og Turistforeningen vil være attraktivt for turglade nordmenn, sier Bergli Eriksen.

Frysetørking er en prosess hvor man fjerner fuktighet fra maten fra frossen tilstand. Prosessen gjør at maten bevarer sin form og struktur nokså uforandret, og beholder mer av sin opprinnelige smak og aroma enn vanlige tørkede produkter.

– Vi har jobbet mye med resepter og smak, og har utviklet tre ordentlig gode tur-retter som passer for alt fra småbarnsfamilien på søndagstur til fjellklatreren, sier Bergli Eriksen.

Tror på flere arbeidsplasser

Svein Leirflaten er daglig leder ved Rondane produksjon. Det siste året har han jobbet med det som til nå har vært hemmelige planer, skriver Nortura.

– Jeg er utrolig stolt av disse produktene, og har nesten ikke klart å holde dette hemmelig. Endelig kan vi fortelle om de spennende planene vi er i gang med, sier Leirflaten.

– Vi går inn i et marked med mange muligheter, og målet er at turmatsatsningen vil skape flere lokale arbeidsplasser her på Otta, legger han til.

Neste artikkel

Kjøttdeig i pose kutter plastbruk med 39,2 tonn årlig