Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nortura sier opp avtale med Islamsk råd

Samvirket fornyer ikke avtalen med Islamsk Råd.

Nortura skriver i en pressemelding at de sier opp avtalen med Islamsk Råd (IRN), og at de har varslet organisasjonen om at de ikke vil fornye samarbeidet. IRN har siden 2006 samarbeidet med Nortura om produksjon av halalkjøtt. Dette foregår ved at det leses en takknemlighetsbønn for dyret under bedøving, før det slaktes på ordinært vis, skriver Nortura i pressemeldingen. Bedøving, avliving og slakting har blitt utført på samme måte for disse dyrene som alle andre dyr hos Nortura.

– Vi har gjort en vurdering over flere måneder og kommet til at det blir det riktigste for oss. Tillit til IRN fra både storsamfunn, myndigheter og det muslimske samfunnet er viktig for oss, og det opplever vi dessverre at det har blitt sådd tvil om, sier kommunikasjonsdirektør Ellen Flø Skagen i pressemeldingen.

Omstridt

Nortura er ikke de eneste som bryter med Islamsk Råd. Vårt Land skrev for to dager siden at fem store mosker gikk ut av organisasjonen. Bakgrunnen for utmeldingen var konflikten etter at IRN ansatte Leyla Hasic, som har frontet heldekkende plagg som nikab og burka.

Kulturdepartementet har også holdt igjen støtte til IRN, fordi de ikke har tillitg til hvordan pengene blir brukt.

Annonse

Dagsavisen skrev tidligere i høst at Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) vurderer å kaste ut IRN.

Fortsatt halal

Selv om de bryter samarbeidet med IRN har Nortura ingen planer om å slutte med halalkjøtt.

– Vi har gjort dette i mange år og kommer til å gjøre det på samme måte som før, og håper at det muslimske markedet har tillit til oss her. Så får vi vurdere andre alternativer etter hvert, sier Flø Skagen i Nortura pressemeldingen.

– Vi vet også en del nordmenn ikke liker at vi gjør dette, men for oss er det viktig og riktig at alle nordmenn skal få tilgang til norsk kjøtt produsert etter norske krav, sier hun videre.

Neste artikkel

Doblet driftsresultatet og økte omsetningen