Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

NMBU-rektor Mari Sundli Tveit går av

Tveit fratrer innen 31. juli. Hun blir ny områdedirektør for politikk i NHO.

Mari Sundli Tveit har vært rektor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) fra 1. januar 2014. (Arkivfoto)
Mari Sundli Tveit har vært rektor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) fra 1. januar 2014. (Arkivfoto)

– Det har vært et stort privilegium og en glede å få lov til å skape NMBU sammen med ansatte og studenter. Jeg er veldig stolt av det vi har fått til sammen og den betydningen vi har for en bærekraftig framtid, sier Mari Sundli Tveit til nmbu.no.

Vært rektor i fem år

Sundli Tveit har vært rektor ved NMBU fra 1. januar 2014. Hun var prorektor for utdanning ved Universitetet for miljø- og biovitenskap, 2010-2013. Sundli Tveit har også vært styremedlem i European University Association, EUA, siden 2015.

Hun er professor i landskapsarkitektur, og har landskapsøkologi, landskapsanalyse og landskapsoppfatning som hovedinteresser, skriver Finans Norge.

Annonse

Tenker på framtida

– Jeg går nå inn i siste halvdel av mitt siste åremål, og jeg har måttet begynne å tenke på framtida. Nå har det dukket opp en unik mulighet til å ta min kompetanse og engasjement for bærekraft og betydningen av samspillet mellom akademia og næringslivet inn i en ny og svært spennende rolle, sier Sundli Tveit.

Stillingen som rektor ved NMBU for resten av åremålsperioden vil bli lyst ut internt og eksternt snarest mulig.

Styret har vedtatt at prorektor Øystein Johnsen konstitueres som rektor ved behov.

– På vegne av styret vil jeg takke Mari for den flotte jobben hun har gjort som rektor for NMBU, sier styreleder Siri Hatlen.

Neste artikkel

Har oppdaget ny «arktisk» barkbille