I 2000 ble det godkjent 586 tonn hestekjøtt til menneskemat i Norge, i 2020 var det kun 17 tonn. (Foto: Marie Hatlevoll)
I 2000 ble det godkjent 586 tonn hestekjøtt til menneskemat i Norge, i 2020 var det kun 17 tonn. (Foto: Marie Hatlevoll)

Nesten umulig å få tak i hestekjøtt

Det er så vanskelig å få tak i hestekjøtt, at Grilstads Svartpølse ikke har inneholdt hest på flere år. Nortura har sluttet å slakte hest til matkonsum.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Bondebladets digitale produkter (Appen Bondebladet og nettsiden bondebladet.no) kan benyttes gratis av alle som er mottakere av Bondebladet gjennom medlemskap i Norges Bondelag og andre samvirkeorganisasjoner, samt av alle som har et eget abonnement på Bondebladet. Klikk her for å lage en digital bruker!

Digital

Bestill

3 måneder for kun 125,-

Komplett

Bestill

3 måneder for kun 225,-

Neste artikkel

Nortura-sjef frykter samme EMV-utvikling på egg som kjøttdeig