Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

NBU klare for stevne og moro i Hof

16. juli startet årets landsstevne i Norges Bygdeungdomslag. Rundt 2000 ungdommer samles i fem dager for å ha det moro i Hof i Vestfold.

73 gang: NBU sitt landsstevne arrangeres for 73. gang. På bildet ser vi Tonje Grini (t.v.) og Ida Nordberg, begge fra Oppland NBU, fra Landsstevnet 2018 i Kalnes. (Foto: Emma Gerritsen)
73 gang: NBU sitt landsstevne arrangeres for 73. gang. På bildet ser vi Tonje Grini (t.v.) og Ida Nordberg, begge fra Oppland NBU, fra Landsstevnet 2018 i Kalnes. (Foto: Emma Gerritsen)

Uteområdene ved Hofhallen er gjort om til leir- og aktivitetsområder.

– Vi er spente og gleder oss til sommerens vakreste eventyr. Vi er mange frivillige som har jobbet i forkant og skal jobbe under festivalen. Det har vært utrolig moro og spennende, sier informasjons- leder, Eryk Oskar Swiergon, i en pressemelding.

NM i åtte aktiviteter

Landsstevnet er en variert uke som består av tevlinger, konserter, gårdsbesøk og andre aktiviteter. Det arrangeres åtte ulike norgesmesterskap, blant annet i borddekking, spekematanretning og presisjonskjøring med traktor. I tillegg er det mange andre tevlinger å delta i.

Vertskapet for arrangementet rullerer mellom fylkene. I år er det Vestfold som har ansvaret. Temaet for årets stevne er«oppdagelsesreise».

Mange konserter

På konsertfronten er det mulig å få med seg Björn Rosenström, Staysman & Lazz og Rotlaus med flere. De mange frivillige sørger for gode drikke- og matopplevelser, og det blir matservering fra boder hele uken.

Lørdag 20. juli arrangeres det en bygdedag.

– Bedrifter og organisasjoner setter da opp boder ved stevneområdet, som både festivaldeltakerne og andre kan besøke. Bygdedagen er åpent for alle, sier Swiergon.

Årsmøte og verving

Før landsstevne blir det arrangert årsmøte i NBU. Det blir også arrangert en egen VIP-fest.

Flere lokallag har nådd 70 prosent eller mer av måltallet sitt før 1. juli i år. Disse lagene blir invitert VIP-festen av Jon Erik Hjelleset, lagutviklingsleder i sentralstyret. Arrangementet holdes tirsdag 16. juli, etter årsmøtet.

Bygdefestivalen ble for første gang arrangert i 1924, og i 1935 hadde stevnet blitt så populært at det samlet hele 15 000 ungdommer på Geilo.

Etter andre verdenskrig har landsstevnet blitt arrangert hvert år. Mange av dagens aktiviteter og tradisjoner stammer fra den spede begynnelsen, skriver NBU. •

Neste artikkel

Henrik Nordtun Gjertsen innstilt som ny leder for NBU