Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Myter og trender på Nibio-konferansen

Programmet er utvidet med to nye poster, blant annet Eat-Lancet-rapporten og en samtale rundt myter og trender.

I avslutningssesjonen vil Nibio og direktør Nils Vagstad sette søkelyset på noen viktige myter, trender og dilemmaer i dagens kunnskapssamfunn. Foto: Øystein Heggdal

Strategisjef Olav Kjørven i EAT Foundation skal presentere EAT-Lancet-rapporten på Nibio-konferasen i februar. I tillegg blir det en diskusjon om dilemmaer knytta til mat og landbruk, skriver nibio.no.

Rapporten fra EAT-Lancet kommisjonen har fått mye oppmerksomhet den siste uka. En av anbefalingene er at forbruket av kjøtt ikke bør ikke overstige 14 gram per dag, samtidig som inntaket av nøtter, grønnsaker og frukt må dobles.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Blant annet er bondeorganisasjonene i mange land svært kritiske, og debatten går høyt også i Norge.

Hva er rett og hva er galt?

I avslutningssesjonen vil Nibio sette søkelyset på noen viktige myter, trender og dilemmaer i dagens kunnskapssamfunn.

Annonse

Birger Svihus, professor ved NMBU, og Gorm Sanson, spesialveterinær dyrevelferd og -helse ved Felleskjøpet Fôrutvikling, er også invitert inn i programmet. De skal ha en samtale med Nibio-direktør Nils Vagstad og konferansier Erik Wold.

– For oss er det selvsagt svært viktig at den vitenskapelige kunnskapen blir forstått ute i samfunnet, sier Nils Vagstad.

På noen områder er det et betydelig avvik mellom vårt forskningsfaglige kunnskapsgrunnlag og de oppfatningene som ser ut til å spre seg blant forbrukere gjennom blogger og sosiale medier, skriver Nibio.

Miljøbidrag eller miljøbedrag?

Konferansen blir arrangert på Hellerud den 12. og 13. febuar. Programmet er denne gangen bygget opp rundt problemstillinger ved overgangen fra en oljebasert økonomi til en økonomi basert på fornybare biologiske ressurser.

Derfor har konferansen fått overskriften ‘Bioøkonomi: Miljøbidrag eller miljøbedrag? skriver Nibio.

Neste artikkel

Tørke ga 100-millionerssmell