Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Minus ti millioner i driftsresultat for Hoff SA

Årsresultatet ble på pluss 5,1 millioner kroner i 2018.

HOFF SA er eid av cirka 500 potetdyrkere. (Arkivfoto)
HOFF SA er eid av cirka 500 potetdyrkere. (Arkivfoto)

Hoff SA hadde driftsinntekter på 538 millioner kroner i 2018 mot 521 millioner kroner i 2017, skriver Hoff i en pressemelding. Det gir en vekst på 3,2 prosent.

Selskapet hadde en omsetningsvekst på 20 prosent i salg av Hoff-produkter i dagligvaremarkedet. Ordinært resultat før skatt ble på 4,1 millioner kroner.

Driftsresultatet for 2018 bærer preg av en til dels krevende råvaresesong året før, høye energikostnader og avsetninger i forbindelse med dom i rettssak anlagt av Strand Brænderi AS, skriver Hoff.

14 nye Hoff-produkter

– Vi er fornøyd med at omsetningen fortsatt vokser og spesielt gledelig at vi vokser så mye innenfor dagligvare. Samtidig er vi ikke tilfreds med årets driftsresultat, selv om dette i hovedsak skyldes ytre faktorer, sier styrets leder Eilif Due i samvirkeselskapet HOFF SA.

Annonse

Veksten kommer først og fremst som et resultat av godt arbeid med innovasjoner. I 2018 lanserte Hoff blant annet potetsalat og potetmos, som begge er produkter i kategorier som Hoff ikke tidligere har vært til stede i.

Totalt ble det lansert 14 nye Hpff-produkter i dagligvaremarkedet. Hoffs markedsandel innenfor kategorien frosne potetprodukter i dagligvare er nå på 40 prosent, skriver Hoff.

Fart og posivitet

HOFF har fabrikker på Gjøvik i Oppland, Brumunddal i Hedmark, Sundnes i Nord Trøndelag, Klepp i Rogaland samt hovedkontor på Gjøvik.

– Hoff er et innovativt selskap og vi viser at vi er gode til å lage nye produkter som forbrukerne vil ha. Vi opplever god fart og positiv entusiasme i organisasjonen, sier administrerende direktør, Ingeborg Flønes i Hoff.

Neste artikkel

Forventer inntektshopp for bønder i 2020