Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Line Henriette Holten ny generalsekretær i Tekna

Holten går fra samfunnspolitisk direktør til generalsekretær i Tekna.

– Vi er svært fornøyd med at hun har takket ja til å lede Teknas generalsekretariat og bidra til å videreutvikle Norges største organisasjon for teknologer, naturvitere og realister med mastergrad, sier Lise Lyngsnes Randeberg, president i Tekna, i en pressmelding.

God på kommunikasjon

Line Henriette Holten ble ansatt i Tekna som samfunnspolitisk direktør 3. januar 2018, og ble av hovedstyre valgt som konstituert generalsekretær 1. oktober 2018.

– Vi har også ønsket en generalsekretær som har tydelige kommunikative ferdigheter. Vår generalsekretær må ha høy integritet, være robust og kunne stå i krevende situasjoner. Med Line Henriettes bakgrunn, stå-på-vilje og personlighet, er ikke hovedstyret i tvil om at hun vi løfte Tekna fremover, sier Randeberg.

Holten vil få en viktig oppgave med å gjøre organisasjonen sterkere,mener Randeberg.

Annonse

– Vi skal utvikle oss videre som en moderne og fremoverlent fagforening med sterke faglige nettverk og relevante tjenester til våre 76 500 medlemmer, sier hun.

Nestleder i KrF

Holten har hatt en solid politisk karriere og representerte Østfold på Stortinget mellom 2005-2017. Hun har vært medlem av Energi- og miljøkomiteen, Helsekomiteen og Næringskomiteen.

I tillegg var Holten Stortingets femte visepresident i seks år. Hun har vært parlamentarisk nestleder i KrFs stortingsgruppe fra 2011 til 2013, og en periode i 2014.

– Jeg er glad og ydmyk for tilliten Tekna har vist ved å ansette meg som generalsekretær for Norges største forening for teknologer, naturvitere og realister, sier Line Henriette Holten.

– Ny teknologi blir gjennomgripende i alle deler av samfunnet og teknologene vil få en avgjørende rolle. Jeg skal gjøre mitt beste for at Tekna blir en konstruktiv pådriver for dette, sier Holten.

Neste artikkel

Café Britannia fikk kjøkkenhage fra Tomb-elever