Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kronprinsen takket bøndene

Kronprins Haakon takker den norske bonden for kvalitetsmat, matsikkerhet, miljøhensyn og kreativitet.

Kastet glans: Kronprins Haakon deltok på Mat og Landbruk 2016. (Foto: Iver Gamme)
Kastet glans: Kronprins Haakon deltok på Mat og Landbruk 2016. (Foto: Iver Gamme)

I anledning Norges Bondelags 125-årsjubileum sendte Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten en digital hilsen til Norges Bondelag. Der takket han den norske bonden for både kvalitetsmat og stahet.

Her er talen i sin helhet:

«Kjære alle sammen. I dag vil jeg gjerne få lov til å gratulere det norske bondelag med 125 års jubileum. Og da er det på sin plass med en hyllest og en takk til den norske bonden. Takk for at dere gir oss kortreist mat av høy kvalitet på bordet. Takk for at dere bidrar til matsikkerheten vår og gjør oss mindre sårbare. Takk for at dere tar miljøhensyn og forvalter naturressursene våre på en god måte. Takk for staheten og utholdenheten deres som er helt nødvendig for å drive landbruk under krevende forhold. Takk for kreativiteten deres i utviklingen av nye tilleggsnæringer når omstilling trengs. Jeg vil sende en varm takk til alle medlemmer i Norges Bondelag for at dere gjennom 125 år har arbeidet for å ivareta det norske landbruket, og gode arbeidsforhold for bøndene.

Annonse

Igjen: Gratulerer med dagen og lykke til med de neste 125 årene.»

Da Norges Bondelag fylte 100 år, var Hans Majestet Kong Harald til stede ved regjeringas store markering på Akershus slott i Oslo.

Kongefamilien har siden 1905 vært knyttet til landbruket gjennom Bygdø kongsgård og Skaugum hovedgård.

Under et besøk til bønder i Stokke i Vestfold fjor høst fikk Kronprins Haakon møte bønder som var rammet av pandemien. Kronprinsen besøkte et grønnsakspakkeri og to gårder for å høre hvordan landbruksnæringen har opplevd koronasituasjonen.

– Jeg er imponert over hvordan bransjen turte å satse da alt var usikkert, sa Kronprinsen etter møtet med Stokke-bøndene i fjor høst.

Neste artikkel

Vil ikke la aksjeselskap eie jord