Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Krever tiltak mot pelsdyrhold på G20-toppmøtet

Koalisjonen, Fur Free Alliance, overleverte sist uke mer enn 880 000 underskrifter til Italias G20 -delegasjon, med oppfordring til raske globale tiltak mot pelsdyrhold på det kommende G20-toppmøtet i Roma senere denne måneden.

Siden april 2020 har over 440 minkfarmer blitt rammet av koronavirus i 12 land i Europa og Nord-Amerika, millioner av mink har blitt smittet og slaktet som et resultat, og antallet fortsetter å stige.

Helsemyndigheter, som WTO, har advart om at minkfarmer er en COVID-19-risiko for mennesker og dyreliv. I tillegg har forskere uttrykt bekymring om at minkrelaterte variantvirus kan redusere effekten av vaksiner.

Annonse

Til tross for alvorlige bekymringer for helserisikoen har de fleste pelsproduserende land tillatt intensiv minkavloppdrett å fortsette. G20 -toppmøtet i Roma er den ideelle muligheten for globale ledere til å erkjenne risikoen forbundet med pelsdyrhold, og til å iverksette presserende tiltak for å avslutte industrien, heter det i en pressemelding.

– Utbrudd av koronavirus på minkfarmer viser at de forferdelige og uakseptable forholdene på pelsdyrfarmer gir perfekt grobunn for at et virus kan spre seg og mutere. Vi oppfordrer verdens ledere til å erkjenne risikoen for pandemi som er forbundet med pelsindustrien, og iverksette de nødvendige tiltakene for å stenge industrien for godt, sier Jeanett Dahlberg, organisasjonsrådgiver i Anima. (NTB)

Neste artikkel

– Jeg har gjort denne jobben som enhver jobb