Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kornavtalen forlenges med fire måneder

Avtalen som sikrer eksport av ukrainsk korn og andre matvarer via Svartehavet, er forlenget med 120 dager, opplyser ukrainske myndigheter.

Ukrainas infrastrukturminister Oleksandr Kubrakov kunngjorde nyheten på Twitter.

– Denne beslutningen er akkurat tatt i Istanbul. Tyrkia og FN er fortsatt garantister for initiativet, heter det i en uttalelse fra Kubrakovs departement.

Kornavtalen er svært viktig for å sikre mateksport til blant annet fattige land i Afrika. Ved at tonnevis av ukrainsk korn når internasjonale markeder, hindres også en kraftig prisstigning.

Både Russland og Ukraina er svært viktige for verdens matforsyning ettersom de er to av verdens største korneksportører.

Annonse

FNs generalsekretær António Guterres hyller forlengelsen.

– Jeg er glad for at alle parter er enige om å fortsette kornavtalen for å legge til rette for eksport av korn, matvarer og gjødsel fra Ukraina, sier Guterres.

Generalsekretæren legger til at FN også er fullt ut engasjert i å få fjernet de gjenværende hindringene for eksport av mat og gjødsel fra Russland.

En tyrkisk tjenestemann bekrefter at avtalen er forlenget under gjeldende betingelser i vinter, og legger til at det kan komme nye avtalevilkår etter dette. (NTB)

Neste artikkel

FN: Ti millioner tonn korn eksportert fra Ukraina