Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

KompaniTO tar i bruk siloen som scenerom

Til helga viser KompaniTO den første forestillingen i prosjektet Arena silo. Forestillingen settes opp i samarbeid med Grønheim gård i Hemsedal.

I siloen: Luftakrobat Mari Dahl Stoknes er klar for Grønheim gård. (Foto: Troels Rosenkrantz)
I siloen: Luftakrobat Mari Dahl Stoknes er klar for Grønheim gård. (Foto: Troels Rosenkrantz)

Silo er en produksjon av KompaniTO, laget av og med Mari Dahl Stoknes, luftakrobatikk, Troels Rosenkrantz, idé, lys og rigg og Stein Stoknes, perkusjon/musikk. Skjulte historier, lyder og minner er en del av forestillingen, som skal vises i de tre siloene på gården.

– Dette er ingen vanlig teaterforestilling, men et forestillingskonsept, en mellomting av teater og akrobatikk. Siloen er en liten sirkusmanesje, men det er også et rom med en helt spesiell klang, sier Troels Rosenkrantz, som er samboer med Mari.

Han står bak ideen om prosjektet, som er støtta av Norsk kulturråd, i tillegg til å styre lys og lyd, og andre oppgaver som dukker opp.

Annonse

Idémakeren er vokst opp på en stor melkegård på Jylland, og er godt vant med gårdsarbeid. Foreldrene solgte gården i 2012, og nå har Trolels arbeidet en del på Grønheim gård.

– Vi ville gjerne skape noe kulturelt sammen, og derfor ble dette prosjektet til. Nå er vi på utkikk etter nye siloer andre steder, som kan bli en del av dette konseptet videre. Vi vil gjerne ha det spredd ut i landet, få til en dialog mellom by og land. Få til en forståelse av hva en silo er for noe, og hva landbruket betyr, sier han.

Kompaniet tror at flere ønsker en relasjon til landbruket, og derfor inviterer de også inn til kaffe og prat etter forestillingen.

Det blir ikke plass til mye publikum, så det blir ganske eksklusivt, Troels.

– Publikum skal være med å tråkke i siloen, og de skal gå fra silo til silo. Vi vil få med ulike elementer fra slåttearbeid i forestillingen, blant annet vann i den midterste siloen. Vi hadde 40 personer på prøvevisning, og inviterte publikum til en prat etterpå. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger etter denne, sier han.

Neste artikkel

«Venner av Aurlandsdalen» får Riksantikvarens kulturminnepris