Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kløve samdrift fikk pris for beste NRF-okse

Norturas pris for beste NRF-okse på kjøtt gikk til oppdretterne av 11916 Klove.

Fikk prisen under Genos årsmøte. Fra venstre: Frode Agledal, Anna Kløve og Per Heringstad, nestleder i Nortura. Foto: Eva husaas
Fikk prisen under Genos årsmøte. Fra venstre: Frode Agledal, Anna Kløve og Per Heringstad, nestleder i Nortura. Foto: Eva husaas

Kløve samdrift på Voss fikk Norturas pris for beste NRF-okse for egenskapen kjøtt 2018. Oksen har navnet 11916 Klove.

Oksen er født 8. september 2016 hos Kløve samdrift. Dette er andre året på rad at kjøttprisen går til Hordaland, skriver Geno.

I 2017 gikk prisen til Ingvild K. Skogseth og Olav Magnus Hammer fra Kysnesstrand i Jondal. De vant med oksen 11853 Skogseth.

126 i indeks

11916 Klove har hele 126 i indeks for kjøtt. Ellers er oksen hornet og gir døtre med høy protein- og fettprosent i melk, god fruktbarhet, god jurhelse og gode jur.

Oksen var eliteokse fra oktober 2018 til februar 2019. Klove er sønn av oksen 11688 Grodem, og har 11330 Sakshaug, som vant kjøttprisen i 2017, som morfar.

Mora produserer godt

Annonse

Anna Kløve og Frode Agledal fra Kløve samdrift tok imot prisen prisen. De fortalte at mora til oksen fortsatt i live. Det er ei ku som fungerer godt og produserer jevnt.

Det var nestleder Per Heringstad i Nortura som overrakte prisen til samdrifta.

Kløve samdrift har for tiden en okse til hos Geno. Det blir spennende å se om denne også oppnår elitestatus etter hvert, skriver Geno.

Avlsstatuetten til Ihle fellesfjøs

Genos Avlsstatuett og Eksportprisen ble også delt ut under Genos årsmøte.

Avlsstatuetten, som er den høyeste utmerkelsen i Geno, gikk til oppdretter Ihle fellesfjøs fra Reinsvoll i Oppland, for NRF-oksen 11949 Ihle.

Ihle fellesfjøs er en samdrift med fire deltakere, der to har annen jobb ved siden av driften. Samdriften ble startet opp i 2006.

Eksportprisen gikk også til Oppland, nærmere bestemt Lena. Denne gikk til oppdretter Bjørn Olav Enger for NRF-oksen 11147 Enger.

Neste artikkel

Den perfekte kyllingrase?