Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jordbruksforhandlingene inne i sluttfasen

Forsatt uavklart i jordbruksforhandlingene

Staten la fram sitt tilbud i årets jordbruksoppgjør 7. mai. Fristen for å bli enige er 16. mai. Fra venstre  statens forhandlingsleder Leif Forsell,  jordbrukets forhandlingsleder Lars Petter Bartnes og  Småbrukarlagets leder Kjersti Hoff.
Staten la fram sitt tilbud i årets jordbruksoppgjør 7. mai. Fristen for å bli enige er 16. mai. Fra venstre statens forhandlingsleder Leif Forsell, jordbrukets forhandlingsleder Lars Petter Bartnes og Småbrukarlagets leder Kjersti Hoff.

Både staten og landbruket skal ha sittet i forhandlinger natt til torsdag for å få på plass en avtale i årets jordbruksoppgjør, men det er fortsatt uavklart om det blir en løsning før fristen går ut ved midnatt natt til 17. mai.

Klokka 15 melder kommunikasjonssjef i Norges Bondelag, Lise Boeck Jakobsen, at partene har vært i flere møter gjennom dagen, men at det fortsatt ikke har kommet noen avklaring i forhandlingene.

Onsdag meldte statens forhandlingsleder Leif Forsell at de begynnte å se konturene av en løsning.

I en SMS til avisen Nationen skrivev Forsell at «partene har nå kommet nærmere å avklare handlingsrommet for en mulig forhandlingsløsning. Forhandlingene vil gå inn i en sluttfase fra midt på dagen i dag, som vil avklare om det er mulig å inngå avtale i jordbruksoppgjøret 2019».

Jordbrukets forhandlingsleder Lars Petter Bartnes sa til Nationen onsdag at de var inne i "en kritisk fase" av forhandlingene.

Ifølge timeplanen for årets jordbruksoppgjør skal forhandlingene være ferdige i løpet av torsdag 16. mai.

Neste artikkel

Gillund: Skulle gjerne hatt en mer framtidsrettet avtale