Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jannicke Engan skal lede Tun Media

Jannicke Engan (52) er ansatt som ny konsernsjef i Tun Media.

Jannicke Engan overtar rollen etter Lise Vedde-Fjærestad som går av med pensjon. Engan begynner i stillingen 14. november. Foto: Ihne Pedersen/Amedia
Jannicke Engan overtar rollen etter Lise Vedde-Fjærestad som går av med pensjon. Engan begynner i stillingen 14. november. Foto: Ihne Pedersen/Amedia

Jannicke Engan er ansatt som konsernsjef i Tun Media AS, Norges ledende utgiver av aviser og tidsskrifter for landbruket og distriktene. Hun blir samtidig administrerende direktør i Nationen AS.

Engan kommer fra stillingen som leder for visuell avdeling i Dagens Næringsliv.

– En viktig samfunnsrolle

Hun har i tillegg ledererfaring fra rollen som daglig leder i Monster Entertainment og regionredaktør i NRKs distriktsdivisjon.

– Å få tilliten og muligheten til å bidra til å bygge et enda sterkere Tun Media for framtiden, sammen med alle medarbeiderne er så inspirerende og motiverende. Tun Medias publikasjoner, inkludert Nationen, spiller en viktig samfunnsrolle. Å spre kunnskap og engasjement om norsk landbruk, bosetting, matproduksjon og ikke minst i disse tider; matsikkerhet og beredskap, er et viktig oppdrag. Det er særlig aktuelt i en tid med økende uro i Europa, sier Engan.

Annonse

Tun Media AS utgir ukeavisen Bondebladet, fagbladet Norsk Landbruk og magasinet Traktor. Tun Media AS eier også AS Nationen.

Engan er særlig opptatt av et sterkt mediemangfold, og understreker at Tun Media er Norges viktigste redaksjonelle og kommersielle medieeierselskap for landbruket og distriktene. Amedia er majoritetseier i Tun Media. Andre aksjonærer er Norges Bondelag og AS Nord Trøndelag.

Den nye Tun-direktøren har hatt sentrale lederroller i omstilling og omorganiseringsprosesser i NRK, blant annet i forbindelse med fylkessammenslåingen og fornyelsen av NRKs distriktsoppdrag.

– Ta vare på det beste

Styreleder John Kvadsheim er svært tilfreds med ansettelsen av Engan i Tun Media.

– Engan har de riktige kvalifikasjonene, erfaringene og egenskapene som skal til for å skape ytterligere digital vekst og ta vare på det beste ved Tun Media. Hun har bred erfaring som leder, både kommersielt og redaksjonelt, og lang erfaring med å bygge lag og utvikle god arbeidskultur, sier Kvadsheim.

Jannicke Engan overtar rollen etter Lise Vedde-Fjærestad som går av med pensjon. Engan begynner i stillingen 14. november.

Neste artikkel

Vil ha 90 prosent norsk matkorn