Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Inviterte de nærmeste på kaffe etter at konkursen var klar

Erik Poulsen og kona i Danmark sendte sms til 120 av sine nærmeste venner, familiemedlemmer og naboer etter at konkursen var klar.

Lave priser på svinekjøtt og melk skaper røde tall for mange bønder i Danmark. Illustrasjonsfoto: Liv Jorunn Denstadli Sagmo

Erik Poulsen fra Ødrum ved Randers er slått konkurs. Men han og kona Siv hadde avtalt seg imellom at de selv ville fortelle det til familie og venner, skriver Landbrugsavisen.

– Så unngår man rykter, og vi har også et stort hensyn å ta til vore medarbeidere, som fortjener informasjon om dette, sier Erik Poulsen til Randers Amtsavis.

Gjeld på over 100 millioner

Gården til Poulsen hadde totalt 15 medarbeidere, 4600 dekar, 1600 purker og 50 000 smågriser. Gjelden var på over 100 millioner danske kroner, skriver avisen.

Annonse

Svinebonden sier at rundt 100 personer kom innom hjemmet deres denne dagen.

– Gjestene var bekymret og sa de trodde de skulle på noe som var en halv begravelse. Men etterpå sa de at det hadde vært en fin orientering, sier Erik Poulsen.

– Jeg hadde en riktig god fornemmelse. Det var en stor stein som falt fra hjertet, og det føltes godt i kroppen. Jeg kan anbefale andre som kommer i en lignende situasjon at de tar tyrene ved hornene, sier Poulsen til Randers Amtsavis.

Mange sliter med stor gjeld

Mange danske bønder sliter med stor gjeld og lav inntjening. Lave priser på svinekjøtt og melk skaper røde tall for mange.

I følge en spørreundersøkelse hos åtte av de største bankene i Danmark er 300 gårdbrukere og familiene deres blitt tvunget til å selge unna gården i 2018, skriver Landbrugsavisen.

Neste artikkel

Ukrainer kjøpte gården han jobbet på