Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ingunn og Georg Skjeggestad fikk EMIL-prisen i Vestfold

Ingunn og Georg Skjeggestad fikk prisen under årsmøtet i Vestfold Bondelag.

Det var lokallagsleder Anne Aasnæs Andvik fra Ramnes Bondelag (t.v.) som tok i mot EMIL-prisen på vegne av Ingunn og Georg Skjeggestad. Hun fikk prisen av org.sjef Elin Røed og fylkesleder Thorleif Müller i Vestfold Bondelag. (Foto: Amund Kind)

EMIL står for entusiasme, motivasjon, idèer og lagspill og årets vinner oppfyller alle kriterier til fulle.

Livet på gården

«Årets EMIL-prisvinner har i løpet av noen få år bygd opp en trygg og innholdsrik arena for gode gårdsopplevelser. Hovedsatsingen er besøksgård, hvor det legges opp til nære, gode møter med dyr og mulighet for å delta i aktiviteter og arbeid som følger livet på gården gjennom året», skriver juryen, som er arbeidsutvalget i Vestfold Bondelag.

Det er Ramnes Bondelag som er forslagsstiller. De trekker fram at årets EMIL-prisvinner er flotte ambassadører for landbruket.

Stokke Bondelag ble kåret til årets lokallag 2018 i Vestfold Bondelag.

Annonse

Prisen består av heder og ære, samt 5 000 kroner.

Dyrestell og baking

Ingunn og Georg Skjeggestad tilbyr gårdsbesøk for barnehager, lokal skole, firmaer og andre grupper. De arrangerer i tillegg barnebursdager og besøksgård-arrangement for hele familien med jevne mellomrom.

De er også en godkjent Inn på tunet-bedrift hvor målgruppen er barn, ungdom og unge voksne, samt personer med angst og depresjoner.

«De besøkende får oppleve mestring, anerkjennelse, fellesskap, trivsel og glede gjennom øvelser med hest, annet dyrestell, arbeid i grønnsakshagen, ullarbeid, arbeid i skogen og gjennom annet praktisk gårdsarbeid. På gården får de følge maten fra jordet til bordet, blant annet gjennom baking i vedfyrt bakerovn og foredling av frukt og grønt fra grønnsakshagen», skriver juryen.

Årets EMIL-prisvinnere driver i tillegg egen gårdsbutikk hvor de tilbyr garn og skinnfeller fra egne sauer, unikt håndarbeid, økologiske produkter, mel, egg, kjøtt, honning og andre varer.

Neste artikkel

Vil ha tilbake 500 000 dekar korn