Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Iceland vil satse i Oslo

Dagligvarekjeden Iceland søker etter butikkmedarbeidere i Oslo.

Iceland Foods har over 900 butikker rundt om i Storbritannia og ytterligere 40 som drives som franchisebedrifter rundt om i Europa. Tidligere Nortura-sjef Geir Olav Opheim er en del av grupperingen bak Iceland i Norge. (Arkivfoto)

Iceland skal utvide med flere butikker og søker etter butikksjefer og butikkansatte på hel- og deltid. En av stedene kjeden skal satse er Oslo, går det fram av et innlegg på kjedens Facebook-side.

– Det stemmer at vi har Oslo på planen, men jeg vil helst ikke si så mye om det ennå. Vi forhandler leiekontrakter nå, og jeg vil gjerne ha det på plass før vi går ut med konkrete beliggenheter, sier Iceland Norge-sjef Geir Olav Opheim til Dagligvarehandelen.

Åpnet butikk i mai

Kjeden åpnet sin første butikk i Norge i mai. Den ligger i Asker sentrum. Butikk nummer to åpnet dørene i Larvik i begynnelsen av juni.

Opheim håper å få på plass en «håndfull butikker» i 2019. Han mener kundene er fornøyde med å finne noe annet enn hos de tre andre kjedene.

– Vi selger mest av det som er annerledes, så vi har helt andre erfaringer enn det Lidl hadde, sier Opheim til avisa.

Startet på 70-tallet

For mange nordmenn er Iceland et nytt bekjentskap, men kjeden finnes allerede i flere andre land. Iceland ble startet i Storbritannia allerede på 70-tallet.

Annonse

Butikkene har hovedfokus på frossenvarer, noe navnet antyder.

Det norske dagligvaremarkedet er i dag dominert av tre store aktører; Norgesgruppen, Coop og Rema 1000.

Den største, Norgesgruppen, har en markedsandel på 43 prosent (2017). Bunnpris på fjerdeplass har en beskjeden andel på rundt tre prosent.

Lidl og Ica gav opp

To utenlandske dagligvarekjeder – Lidl og Ica – har tidligere forsøk på å trenge inn på det norske markedet, men gitt opp.

Lidl oppnådde ikke en markedsandel større enn 1–2 prosent og gav opp satsing i Norge. Sentrallageret og hovedkontoret til Lidl lå på Vinterbro sør for Oslo.

Den 14. mars 2008 signerte Rema 1000 en kontrakt som sikret Reitangruppen hele Lidls virksomhet i Norge.

I oktober 2014 ble Ica Norge solgt til Coop Norge. Det krevdes godkjenning fra Konkurransetilsynet, noe som ble gitt i mars 2015.

Neste artikkel

Handelslekkasjen må tettes