Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny generalsekretær i Nei til EU

Ny generalsekretær på plass i Nei til EU.

Thomas Haug er generalsekretær i Nei til EU. (Foto: Kristine Graneng/Nei til EU)

Pressemelding: Thomas Haug ny generalsekretær i Nei til EU

Thomas Haug, 31, opprinnelig fra Stor-Elvdal i Hedmark, er ansatt i Nei til EU som generalsekretær. Haug fullfører denne våren en master i statsvitenskap fra NTNU med fokus på internasjonal politikk.

– Folkets nei til union må forsvares hver eneste dag. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben som generalsekretær og sammen med dyktige og engasjerte medarbeidere og tillitsvalgte jobbe for folkestyre og mot norsk EU-medlemskap, sier Haug.

Annonse

– Nei til EU er en solid organisasjon som de siste månedene har vist at de klarer å sette politisk dagsorden og løfte nødvendige debatter om Norges forhold til EU. Norges suverenitet utfordres stadig gjennom tilpasning til EU-systemet og viser hvorfor Nei til EU en svært viktig organisasjon.

Haug har tidligere jobbet tilsammen seks år i Senterungdommen og Senterpartiet sentralt, og har opparbeidet seg god kjennskap til organisasjonsdrift og norsk politikk, både på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå.

– Thomas Haug har solid organisasjonserfaring og organisasjonskunnskap vi ser fram til å dra nytte av, og vi gleder oss til å få han på Nei til EU-laget, sier Kathrine Kleveland, leder i Nei til EU.

– Min viktigste og største oppgave vil være organisasjonsbygging, sier Haug. Faktakunnskap og kjennskap til EU har vært neisidens desidert sterkeste kort siden oppstarten. Men jeg tror også at politisk gjennomslag henger tett sammen med organisatorisk styrke, og at en trygg og solid organisasjon med engasjerte medlemmer og tillitsvalgte har vært avgjørende for Nei til EUs rolle i norsk medlemskapsdebatt.

Haug starter i stillingen 1. august.

Neste artikkel

Ny rekordgran funnet i Sverige