Halvering av kjøtt og egg

I Danmark har det allerede kommet kostråd som tar hensyn til bærekraft. Dersom nordmenn fulgte tilsvarende råd, ville norsk kjøtt- og eggproduksjon halveres, mens melkeproduksjonen måtte enda lenger ned.

Både i Norge og Danmark har kostrådet for rødt kjøtt vært opp til 500 gram i uka. Det har ikke vært råd om hvitt kjøtt. Det nye danske rådet for kjøtt er 350 gram kjøtt i uka – totalt. Foto: Karl Erik Berge
Både i Norge og Danmark har kostrådet for rødt kjøtt vært opp til 500 gram i uka. Det har ikke vært råd om hvitt kjøtt. Det nye danske rådet for kjøtt er 350 gram kjøtt i uka – totalt. Foto: Karl Erik Berge
Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Bondebladets digitale produkter (Appen Bondebladet og nettsiden bondebladet.no) kan benyttes gratis av alle som er mottakere av Bondebladet gjennom medlemskap i Norges Bondelag og andre samvirkeorganisasjoner, samt av alle som har et eget abonnement på Bondebladet. Klikk her for å lage en digital bruker!

Digital

Bestill

3 måneder for kun 125,-

Komplett

Bestill

3 måneder for kun 225,-

Neste artikkel

Hetebølgene i Europa kan ha krevd tusenvis av liv