Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Frp-politiker har anmeldt ledelsen i Mattilsynet i Rogaland

Margrete Dysjaland har anmeldt ledelsen i Mattilsynet i Rogaland for grov uaktsomhet i tjenesten.

Politianmeldelsen kommer etter NRKs avsløring om hva som skjedde da Mattilsynet kom på tilsyn hos minkbonde Per Olaf Lauvås gård i fjor sommer. (Arkivfoto)
Politianmeldelsen kommer etter NRKs avsløring om hva som skjedde da Mattilsynet kom på tilsyn hos minkbonde Per Olaf Lauvås gård i fjor sommer. (Arkivfoto)

Margrete Dysjaland leverte anmeldelsen tidligere i dag, skriver Nationen.

– Det har jo tidligere vært en anmeldelse mot Mattilsynet og inspektører, som politiet tar opp igjen. Det jeg har levert er i tillegg en anmeldelse av avdelingssjef og regiondirektør, slik at vi går høyere i systemet, sier Margrete Dysjaland, fylkesordførerkandidat for Frp i Rogaland til avisa.

Dysjaland er tidligere rådgiver i Landbruks- og matdepartementet.

Politianmeldelsen kommer etter NRKs avsløring om hva som skjedde da Mattilsynet kom på tilsyn hos minkbonde Per Olaf Lauvås gård i fjor sommer.

Annonse

Tilsynet resulterte i en knusende rapport, der det ble rapportert om syke, skadde, dehydrerte og utsultede dyr, om manglende tilsyn og tidsbruk på dyra. Mattilsynet ville avvikle dyreholdet.

Problemet var bare at det som sto i rapporten ikke var sant.

Mattilsynet har siden beklaget feilen og blant annet forklart at en annen enn kvinnen som var på tilsyn skrev rapporten basert på hennes notater.

"I etterkant av denne saken ble rutinene skjerpet og i tillegg gjør vi nå en grundig gjennomgang av saken. Vi må forhindre at noe slikt skal skje igjen," skriver regiondirektør Ole Fjetland på NRK Ytring.

Politiet fikk en anmeldelse om saken som de først henla, men som de nå har bestemt seg for å ta opp igjen.

Neste artikkel

Frykter skatteskrell for pelsdyrbøndene