Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Forbud mot fuglejakt i 15 kommuner i Rogaland

Jaktforbudet innføres i de samme kommunene som allerede har portforbud for fjørfe og andre fugler i fangenskap. Dette gjelder Kvitsøy, Randaberg, Sandnes, Sola, Stavanger, Klepp, Time, Gjesdal, Hjelmeland, Strand, Bjerkreim, Lund, Sokndal, Eigersund og Hå, skriver Mattilsynet.

– Det er påvist smitte av fugleinfluensa på ville fugler i dette området, hvor det også er stortetthet av fjørfe og andre fugler i fangenskap. Spredning av virus i dette området vil øke smittefaren for alle fugler i fangenskap. Mange fugler i fangenskap kan bli syke og dø, som igjen kan skape store utfordringer for produksjon av egg og slaktekylling/fjørfekjøtt, sier Ole-Herman Tronerud, fagdirektør i Mattilsynet.

Ender, gjess, svaner, vadefugler og åtseletere er mest mottakelige for fugleinfluensa, men andre arter kan også bli smittet. Det kan finnes fugler som er smittet uten at de viser tydelige symptomer på det.

– Vi forstår at dette er dårlige nyheter for fuglejegere i området som hadde gledet seg til selvskutt middag fremover, men vi håper på forståelse for at det er et nødvendig tiltak for å hindre smitte av fugleinfluensa. Jaktforbudet skal oppheves så snart som det er smittefaglig forsvarlig. Vi regner med at det vil vare ut året, sier Tronerud.

Neste artikkel

NJFF ber medlemmene melde fra om fugleinfluensa