Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Espen Barth Eide oppfordret til samarbeid på COP15

Internasjonalt samarbeid og tiltak i hvert enkelt land er avgjørende om vi skal løse naturkrisen i verden, sa Espen Barth Eide (Ap) i sin tale på FNs naturkonferanse, COP15.

– Vi er naturen. Vi er avhengig av naturen. Og naturen setter yttergrensene for vår eksistens, sa klima- og miljøministeren i sitt hovedinnlegg på møtet i Montreal.

– Vi lever ikke i fred med naturen nå, og det må vi endre på. Vi har en historisk mulighet til å gjøre noe med det nå. Og vi har kunnskapen til å klare det, sa han videre.

Espen Barth Eide understreker at det er mulig å leve på en måte som gjør at det tas hensyn til hav og land på en langt bedre måte enn det er gjort hittil.

Annonse

– Det er et felles ansvar alle i dette rommet deler. Fra nord til sør, øst til vest, fattig til rik. Alle er nødt til å ta ansvar, sa statsråden.

Samarbeid er viktig, understreket Eide, som tror den eneste måten å lykkes på er å sammen bli enige om ambisjoner og mål og hvordan oppnå dem.

– Vi kan ikke kun ha én av de to, vi kan kun ha begge deler samtidig. Norge skal definitivt gjør sin del i arbeidet med dette, sa han. (NTB)

Neste artikkel

Krever at regjeringa sender statlige jegere