Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dyrevernalliansen vil ikke kommentere halal-slakting

I EU blir dyr avlivet i halalslakting med opptil 27 kutt, uten bedøvelse. Dyrevernalliansen vil ikke kommentere hvorvidt det bør være lov å importere kjøttet.

Kaja Ringnes Efskind er kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen. (Foto: Iselin Linstad Hauge/Dyrevernalliansen)
Kaja Ringnes Efskind er kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen. (Foto: Iselin Linstad Hauge/Dyrevernalliansen)

Oppdatert: Etter at denne saken ble publisert, har Dyrevernalliansen kommentert saken på sine egne sider.

Bondebladet har skrevet om import av dyr slaktet på en måte som kan gi fengselsstraff i Norge. En undersøkelse gjort på slakterier i EU som utførte halalslakt av storfe uten bedøvelse, viste at de beste slakterne i snitt brukte tre snitt på å kutte strupen på store dyr, mens de dårligste trengte 27 snitt før strupen var overskåret.

Annonse

I arbeidet med saken ba Bondebladet Dyrevernalliansen om en kommentar, men det vil organisasjonen ikke gi.

– Har nå lest saken på nytt, og ser at det vises til en rekke undersøkelser og fakta vi ikke kjenner til, ettersom vi ikke har ressurser til å prioritere akkurat denne problemstillingen, skriver kommunikasjonsrådgiver Kaja Ringnes Efskind i en epost.

– Vi jobber med norsk slakting, og uttaler oss da på faglig grunnlag. Halal-slakting uten bedøvelse er ikke en prioritert sak hos oss siden det foregår utenfor Norge. Halal-slakting i Norge skiller seg fra dyrenes ståsted ikke fra vanlig slakt. Derfor har vi dessverre ingen ytterligere kommentar til denne saken på nåværende tidspunkt, skriver hun videre.

Neste artikkel

Pass på halsbandene på dyr i vekst