Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dyrevernalliansen vil ikke kommentere halal-slakting

I EU blir dyr avlivet i halalslakting med opptil 27 kutt, uten bedøvelse. Dyrevernalliansen vil ikke kommentere hvorvidt det bør være lov å importere kjøttet.

Kaja Ringnes Efskind er kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen. (Foto: Iselin Linstad Hauge/Dyrevernalliansen)
Kaja Ringnes Efskind er kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen. (Foto: Iselin Linstad Hauge/Dyrevernalliansen)

Oppdatert: Etter at denne saken ble publisert, har Dyrevernalliansen kommentert saken på sine egne sider.

Bondebladet har skrevet om import av dyr slaktet på en måte som kan gi fengselsstraff i Norge. En undersøkelse gjort på slakterier i EU som utførte halalslakt av storfe uten bedøvelse, viste at de beste slakterne i snitt brukte tre snitt på å kutte strupen på store dyr, mens de dårligste trengte 27 snitt før strupen var overskåret.

Annonse

I arbeidet med saken ba Bondebladet Dyrevernalliansen om en kommentar, men det vil organisasjonen ikke gi.

– Har nå lest saken på nytt, og ser at det vises til en rekke undersøkelser og fakta vi ikke kjenner til, ettersom vi ikke har ressurser til å prioritere akkurat denne problemstillingen, skriver kommunikasjonsrådgiver Kaja Ringnes Efskind i en epost.

– Vi jobber med norsk slakting, og uttaler oss da på faglig grunnlag. Halal-slakting uten bedøvelse er ikke en prioritert sak hos oss siden det foregår utenfor Norge. Halal-slakting i Norge skiller seg fra dyrenes ståsted ikke fra vanlig slakt. Derfor har vi dessverre ingen ytterligere kommentar til denne saken på nåværende tidspunkt, skriver hun videre.

Neste artikkel

– Nye år med lidelser for laksen