Crispr-hvete i Storbritannia

Britiske Rothamstad Research har fått løyve av det britiske Landbruksdepartementet til å etablere forsøksfelt med hvete genmodifisert ved hjelp av Crispr-teknologi. Dette er første gang man tester ut Crispr-hvete i Europa.

Asparagin: Hveten er konstruert for å ha mindre asparagin, en naturlig aminosyre som blir til akrylamid når brødet blir bakt eller rista. (Foto: Norsk Landbruk)
Asparagin: Hveten er konstruert for å ha mindre asparagin, en naturlig aminosyre som blir til akrylamid når brødet blir bakt eller rista. (Foto: Norsk Landbruk)
Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Bondebladets digitale produkter (Appen Bondebladet og nettsiden bondebladet.no) kan benyttes gratis av alle som er mottakere av Bondebladet gjennom medlemskap i Norges Bondelag og andre samvirkeorganisasjoner, samt av alle som har et eget abonnement på Bondebladet. Klikk her for å lage en digital bruker!

Digital

Bestill

3 måneder for kun 125,-

Komplett

Bestill

3 måneder for kun 225,-

Neste artikkel

En opplyst GMO-debatt