Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Cecilie fra Lista er årets unge bonde

Cecilie Nilsen gikk helt til topps, og ble årets unge bonde.

Cecilie Nilsen på Lista gikk helt til topps, og ble kåret til årets unge bonde. Sammen med mannen Steinar Andreas Nilsen driver hun med ammeku og salg av ull fra alpakka. Prisen er et samarbeid mellom Bygdeungdomslaget, Felleskjøpet og McDonalds.

– Tusen takk til alle, det føles veldig bra. Jeg er veldig ydmyk fordi jeg vet det er veldig mange andre flinke bønder der ute. Mye av det man gjør forbigås i stillhet, så det er veldig hyggelig å bli sett. Det tror jeg er viktig for å få satt fokus på bonden. Dette gir inspirasjon og motivasjon til å fortsette å innovere, sier Cecilie Nilsen.

Ifølge bladet Norsk Landbruk importerte paret de to første livdyrene til alpakkabesteningen fra New Zealand i 2009. All ullen spinnes i Norge, og paret selger ullen selv. Juyren la vekt på at Nilsen er innovative, og at hun «har et utpreget kommersielt hode». Ammekuproduksjonen foregår med limousin, men paret jobber med å få opp en besetning med wagyu kyr.

Annonse

– Årets bonde, Cecilie Nilsen, representerer en ny generasjon bønder hvor teknologi, kommunikasjon og mangfold av produksjonsdyr skaper nye og spennende muligheter. Årets unge bonde er en god ambassadør for landbruket, sier Anita Krohn Traaseth, jurymedlem og administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Du kan lese en lengere sak om Cecilie Nilsen i Norsk Landbruk.

Som vinner av Årets ungebonde fikk Nilsen 20.000 kroner i reisestipend og avløser for en uke, levert av Norske Landbrukstenester.

Neste artikkel

Her er Årets Unge Bønder