Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Biogass Energi får støtte til fyllestasjon

Enova har bevilget 7,1 millioner i støtte for å bygge Biogass Energi AS sin første fyllestasjon for biogass i Norge.

– Dette er svært gledelig, og et skritt videre på vegen for å gjøre biogass til et allment tilgjengelig alternativ til fossilt drivstoff for lastebiler i Norge, sier daglig leder Stig Mortveit i en pressemelding.

Biogass Energi AS er eid av energiselskapet St1 sammen med Knapphus Energi og Nor-log Gruppen, og ambisjonen bak selskapet er å bygge et nasjonalt nettverk av fyllepunkter for biogass i Norge.

St1 har over tid satset tungt på biogass og har gjort investeringer både i Norge, Sverige og Finland.

– Vi mener alvor med vår satsing på biogass, og har stor tro på at våre ambisjoner innen dette segmentet er riktig. Biogass Energi har gjort en strålende innsats for å materialisere dette, og vi ser frem til å følge prosessen med bygging fremover, sier Jonas Bæk som er markedsansvarlig for bedriftsmarkedet i St1.

Annonse

Han understreker at forutsigbare rammevilkår er spesielt viktig i årene fremover.

– Ja, det er helt essensielt for at vi skal lykkes med oppbyggingen av nok fyllestasjoner for at bedriftskunder skal føle seg trygg på at de har tilgang på drivstoff der de er», sier Bæk og legger til at biomandatet også kan være et effektivt og stabiliserende virkemiddel.

Bevilgningen fra Enova er gitt til oppbygging av fyllepunkt i Aksdal i Rogaland, og Biogass Energi ser frem mot å starte byggingen.

Neste artikkel

Enova sa nei, det blir likevel biogass i Ølen