Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Anita Krohn Traaseth går av

Anita Krohn Traaseth slutter som administrerende direktør i Innovasjon Norge i løpet av 2019, opplyser selskapet i en pressemelding.

Anita Krohn Traaseth blir partner i et norsk vekstselskap.

– Jeg er på femte året på omstillingspost som leder av Innovasjon Norge. Dermed er tiden inne for å overlate roret til andre. Fem år har vært min uttalte anbefaling for perioden en toppleder med store endringsoppgaver bør sitte i samme stilling, og det står jeg ved, sier Krohn Traaseth.

Anita Krohn Traaseth tiltrådte som administrerende direktør i Innovasjon Norge i september 2014, og markerte seg raskt med å si at hun ville ta Norge i en ny retning, med bioøkonomi, ren energi og havrommet blant satsingsområdene.

– Trist beskjed

Annonse

– Det var en trist og overraskende beskjed. Jeg hadde håpet å få beholde Anita en stund til, sier styreleder Gunnar Bowim.

Bovim viser til at selskapet i 2017 leverte tjenester for 7,3 milliarder kroner til norsk næringsliv, en økning på 24 prosent fra 2014.

– I samme periode reduserte selskapet driftskostnadene med seks prosent, og tilbakebetalte rundt 800 millioner kroner i utbytte og overføringer til sine eiere. De to siste årene er Innovasjon Norge også kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver, sier Gunnar Bovim.

Røe Isaksen grep inn

I 2018 ønsket styreleder Per Otto Dyb å sette Traaseths stilling på dagsorden i styret, men fikk ikke styrets støtte.

I følge flere medier grep næringsminister Torbjørn Røe Isaksen inn og stanset styrebehandlingen.

Neste artikkel

Ser ikkje maten for berre prisar