Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nortura flytter griseskjæringen til Tønsberg

Skjæringen av gris på Østlandet skal samles her hos Nortura Tønsberg. Foto: Nortura
Skjæringen av gris på Østlandet skal samles her hos Nortura Tønsberg. Foto: Nortura

79 ansatte i Steinkjer og 68 i Stavanger står i fare for å miste jobben sin på grunn av en ny Nortura-fabrikk i Tønsberg.

Norturas konsernledelse foreslår overfor konsernstyret å bygge en modernisert og automatisert fabrikk for svineskjæring i Tønsberg, skriver NRK.

Bondebladet skrev 25. juni at Norturas styre besluttet å samle all slakting av gris på Østlandet i Norturas Tønsberg-anlegg.

Det innebærer at de samtidig bygger ned skjærevirksomheten i Steinkjer og Stavanger, noe som betyr at 147 medarbeidere mister jobben de har i dag.

Fabrikken skal etter planen stå ferdig etter sommeren 2023. Skjæreaktiviteten i Steinkjer og Stavanger trappes gradvis ned etter det.

– I dag var det nesten total stillhet, sier Ronny Aunan, hovedtillitsvalgt ved Nortura Steinkjer, til NRK onsdag etter at konsernsjefen var på besøk.

Konsernsjef Anne Marit Panengstuen sier til samme mediehus at nedtrappingen har vært varslet i lang tid.

– Selvfølgelig er ikke dette noen hyggelig beskjed å få, sier hun, men legger til at selskapet har en god historikk for omstilling.

Hun sier ansatte i Steinkjer og Stavanger blir prioritert når fabrikken i Tønsberg skal øke bemanningen med rundt 70 ansatte.

Neste artikkel

Norura justerer prisene på storfe, gris, lam og egg