Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ulv: Frp ut mot departementet

Vil kalle inn til møte med statsråder.

Linda Sunde
Publisert: 20.12.16 13:11

I dag ble det klart at Klima- og miljødepartementet sier nei til lisensfelling av inntil 32 ulv i de fire ulverevirene der rovviltnemndene tidligere i år vedtok å åpne for felling.

Det reagerer stortingsrepresentantene Morten Ørsal Johansen (FrP) og Jan-Henrik Fredriksen (FrP) på.

– Jeg beklager sterkt den vurderingen Klima- og miljødepartementet gjør i denne saken, sier Ørsal Johansen, landbrukspolitisk talsmann i FrP, i en pressemelding.

Bakgrunnen for beslutningen er at det ikke skal foreligge tilstrekkelig dokumentert skadepotensial på husdyr og tamrein.

– Vi tillater oss å stille spørsmål til den vurderingen som er gjort rundt skadepotensialet. Vi mener at skadepotensialet er undervurdert i denne saken, sier Jan-Henrik Fredriksen, miljøpolitisk talsmann i FrP, i den samme meldingen.

Les også: Helgesen stopper ulvejakta

Les også: – Ulveforliket er verdiøst

Om beslutningen blir stående vil lisensfellingskvoten for ulv i 2017 reduseres fra inntil 47 til 15 ulver.

– Vi mener dette går i mot Stortingets vilje i saken. Vi vil derfor nå ta initiativ til et møte mellom oss, de parlamentariske lederne i Høyre og FrP og de gjeldende statsråder fra Klima og miljødepartementet, Landbruksdepartementet og Næringsdepartementet. Vi venter at et møte kan finne sted over nyttår, sier Fredriksen.

– Formålet med et slikt møte er å sikre at vi kan få tatt ut det nødvendige antall dyr for å sikre at det faktisk går an å drive husdyrdrift i distriktene våre. Vi mener at denne beslutningen ikke ivaretar hensynet til de som driver med husdyr, sier Ørsal Johansen.

Begrunnelsen for beslutningen er at det ikke er hjemmel for felling i Bernkonvensjonen – som omhandler vern av ville europeiske planter og dyr.

–Tolkning av konvensjonen er i vesentlig grad basert på skjønn og her mener vi det er utvist feil skjønn, sier Ørsal Johansen.VELKOMMEN TIL DEBATT PÅ BONDEBLADET.NO

Les våre debattregler her.
comments powered by Disqus
Annonse
Annonse
Annonse