Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Oppdatert: Tine har gått til Økokrim

– Vi kan ikke garantere at Tine ikke har gjort noe ulovlig.

Ulovlig: Forhold rundt en av Tines leverandørrelasjoner i perioden 2011-2015 kan være i strid med norsk lov, opplyser Tine i en pressemelding.

Forhold rundt en av Tines leverandørrelasjoner i perioden 2011-2015 kan være i strid med norsk lov, opplyser Tine i en pressemelding.

Det er Dagens Næringsliv som har gjort Tine oppmerksom på saken.

– Dette dreier seg om en leverandør til Tines industri og logistikk, sier Lars Galtung, direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar.

Han ønsker ikke å si om det er en liten eller stor leverandør, eller om den er innenfor landbruket.

– Det er ikke en melkeleverandør. Utover det kan jeg ikke gå inn på hvem det gjelder, sier han.

Funnet brudd på retningslinjer

Det var på mandag denne uken at DN la fram opplysninger for Tine.

– Vi har jobbet grundig og godt denne uka, siden vi fikk informasjonen. Vi har gjort interne undersøkelser, verifisert informasjonen som kom fra DN, og funnet ut at den stemmer. Det er en alvorlig sak, og da har vi gått til det skritt å be Økokrim vurdere forholdet, sier Galtung.

Annonse

Tine har besluttet å overlate foreløpige funn og dokumentasjon fra undersøkelsen til Økokrim slik at de kan foreta en vurdering av om det har skjedd ulovlige forhold.

Tine tok kontakt med Økokrim 15. februar.

– Vi kan ikke garantere at Tine ikke har gjort noe ulovlig. Derfor vil vi at en åpen og nøytral instans ser på dette. Vi har funnet brudd på våre etiske retningslinjer, og vil få verifisert om det har vært et lovbrudd, sier Galtung.

Svært alvorlig

– Tine ser svært alvorlig på de opplysningene som er fremkommet. Vi ønsker åpenhet rundt saken og vil bistå Økokrim med all tilgjengelig informasjon. Vi vil også gjennomgå rutiner for å sikre at våre etiske retningslinjer blir fulgt, sier konsernsjef Hanne Refsholt i en pressemelding.

Galtung ønsker ikke å kommentere alvorligheten av det potensielle lovbruddet, eller hvor høyt oppe i systemet den har vært godkjent.

Neste artikkel

Tine investerer 180 millioner i Storsteines