Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Medlemsvekst for Bondelaget

Trosser nedgang i antall bønder.

Fornøyd: – Dette var en god julegave, sier bondelagsleder Lars Petter Bartnes om medlemsveksten.

Det blir færre bønder, men flere medlemmer i Norges Bondelag. 21. desember sendte Bondelaget ut en pressemelding om at det nå er 63.000 medlemmer. Det er det høyeste antallet siden 1997, og leder Lars Petter Bartnes er fornøyd.

– At Bondelaget trekker til seg flere medlemmer, tyder på at vi er relevante for mange. Vi representerer en motvekt til den retningen Regjeringa ønsker å trekke landet, senest presentert i jordbruksmeldinga, sier han i en pressemelding fra Norges Bondelag.

Medlemstallet har økt med 760 siden årsskifte. Når Bondelaget øker medlemstallet på tross av nedgang i antall bønder er det delvis på grunn av såkalt personlige medlemmer.

Annonse

– Våre medlemmer produserer trygg mat over hele landet. Våre medlemmer er også de som støtter opp om norsk landbruk ved å velge norsk mat i butikken. Jeg er utrolig glad for å ha så mange medlemmer i ryggen når vi skal inn i et krevende år med behandling av jordbruksmeldinga, siste jordbruksoppgjør med denne regjeringa og et stortingsvalg, sier Bartnes.

Samtidig øker Bondelaget andelen aktive bønder og grunneiere som er medlemmer. Det er 520 lokallag spredt over hele landet.

Neste artikkel

Deler ut millioner til el-kontroll