Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Snart kåres ny bondelagskokk

Bondelaget jakter ny bondelagskokk. Er det deg?

Bondelagskokk: Jørn Lie (bildet) er en av de tidligere Bondelagskokkene. Han er nå daglig leder på restauranten Vaaghald i Oslo. T.h.: Hurdalsjøens hotell og konferansesenters faste kokk Monica Hoff. (Arkivfoto: Arne Åsen)

Har du en forkjærlighet for norske råvarer og mattradisjoner, kan du være den nye Bondelagskokken som Norges Bondelag er på jakt etter. Vinneren får et kokkestipend på 100.000 kroner. Søknadsfristen er 5. desember.

Kokkestipendet på 100.000 kroner deles ut til vinneren under Grüne Woche i Berlin i januar 2017.

Siden oppstarten i 2003 har alle Bondelagskokkene jobbet med å fremme kunnskap om norske råvarer, mattradisjoner og produsenter. Varigheten er på to år.

Det aller viktigste kriteriet for å bli Bondelagskokk er kjærlighet til norske råvarer og matprodusenter. Bondelagskokken skal være med å skape entusiasme og interesse for bruk av norske råvarer blant både profesjonelle kokker og vanlige forbrukere.

Les også: Ingen har bedre sykehjemsmat enn Vinstra

– Vi ønsker at stipendet skal bidra til å utvikle og fremme norsk matglede og mathistorie, fra bonden til kokk og forbruker, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag

Annonse

Tidligere bondelagskokk Bodil Fjellestad Eikrem, kjøkkensjef ved Gloppen Hotell i Sogn og Fjordane, brukte stipendpengene til å utgi kokebok med oppskrifter basert på lokale råvarer fra Sogn og Fjordane.

– Tiden som Bondelagskokk var spennende og fylt med mange nye opplevelser. Jeg reiste rundt i Norge og samarbeidet med utrolig mange flinke folk og matprodusenter. Jeg har lært mye om både lokalmat og matproduksjon som jeg drar nytte av daglig, oppsummerer Fjellestad Eikrem.

Den nye bondelagskokken vil være den ellevte i rekken.

Les også: – Viktig at vi spiser sammen med barna

Neste artikkel

Vil ha bedre markedsregulering