Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Snart kåres ny bondelagskokk

Bondelaget jakter ny bondelagskokk. Er det deg?

Anders Sandbu
Publisert: 30.11.16 09:45 | Oppdatert: 07.12.16 13:25

Har du en forkjærlighet for norske råvarer og mattradisjoner, kan du være den nye Bondelagskokken som Norges Bondelag er på jakt etter. Vinneren får et kokkestipend på 100.000 kroner. Søknadsfristen er 5. desember.

Kokkestipendet på 100.000 kroner deles ut til vinneren under Grüne Woche i Berlin i januar 2017.

Siden oppstarten i 2003 har alle Bondelagskokkene jobbet med å fremme kunnskap om norske råvarer, mattradisjoner og produsenter. Varigheten er på to år.

Det aller viktigste kriteriet for å bli Bondelagskokk er kjærlighet til norske råvarer og matprodusenter. Bondelagskokken skal være med å skape entusiasme og interesse for bruk av norske råvarer blant både profesjonelle kokker og vanlige forbrukere.

Les også: Ingen har bedre sykehjemsmat enn Vinstra

– Vi ønsker at stipendet skal bidra til å utvikle og fremme norsk matglede og mathistorie, fra bonden til kokk og forbruker, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag

Tidligere bondelagskokk Bodil Fjellestad Eikrem, kjøkkensjef ved Gloppen Hotell i Sogn og Fjordane, brukte stipendpengene til å utgi kokebok med oppskrifter basert på lokale råvarer fra Sogn og Fjordane.

– Tiden som Bondelagskokk var spennende og fylt med mange nye opplevelser. Jeg reiste rundt i Norge og samarbeidet med utrolig mange flinke folk og matprodusenter. Jeg har lært mye om både lokalmat og matproduksjon som jeg drar nytte av daglig, oppsummerer Fjellestad Eikrem.

Den nye bondelagskokken vil være den ellevte i rekken.

Les også: – Viktig at vi spiser sammen med barnaVELKOMMEN TIL DEBATT PÅ BONDEBLADET.NO

Les våre debattregler her.
comments powered by Disqus
Annonse