Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sauegulv kollapset i Sandnes

Rundt 70 sauer raste ned i gjødselkjelleren.

Uhellet skjedde etter at sauebonden hadde samlet besetningen i det ene delen av sauehuset for å vaksinere de lamtunge dyrene. (Foto: Sjur Håland)

Tre sauer druknet mens omkring 70 dyr ble reddet ut da et spaltegulv av nyere dato sviktet i et sauehus på gården Kylles i Sandnes.

Meldingen om saken kom rundt klokka 10 mandag formiddag, opplyser 110-sentralen i Sør-Rogaland til Aftenbladet.

Bonden er, sammen med to andre som var med under bergingsarbeidet, sendt til legevakta for en helsesjekk etter det strabasiøse bergingsarbeidet i gjødselkjelleren.

Samlet i en del av fjøset

Ifølge nabo Ingve Furnes, skjedde uhellet etter at bonden sammen med veterinæren hadde samlet besetningen i ene delen av sauehus for å vaksinere de lamtunge dyrene.

– Etter en tid ga deler av gulvet etter mens vaksineringsarbeidet pågikk. Bonden og veterinæren ble stående på spaltegulvet mens dyrene raste ned i gjødselkjelleren, sier Furnes til Bondebladet.

Naboen forteller at mannskap fra brannvesenet sammen med naboer kom til gårds etter kort tid, og fikk startet arbeidet med å berge sauene opp gjennom et pumpe-utstikk.

– Bonden fikk også åpnet en tappeluke og tappet over gjødsel til en nabobygning, dette gjorde bergingsarbeidet lettere, brannvesenet sine folk var imponert over hvor godt bergingsarbeidet tross alt gikk, forteller han.

Plasthall med gjødselkjeller

Annonse

Sauehuset er en plasthall med full gjødselkjeller under. Bygningen er av nyere dato, om lag tre år gammel.

– Hvordan kunne dette skje?

– Det vil jeg selvsagt ikke spekulere i. Jeg regner med at uhellet blir etterforsket, og at vi får svar på det etter hvert, sier Furnes

Naboen er nå er mest glad for at de aller fleste sauene er berget opp fra gjødselkjelleren og at de ser ut til å være i god form.

– Nå venter jeg på at bonden skal komme tilbake fra legesjekken, så må vi ut i marka og få kontroll på sauene.

Neste artikkel

Innovasjon Norge prioriterer ikke korntørker i Trøndelag