Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hanens første økosertifisering

Trasti & Trine mottok sertifiseringen i Berlin.

Overrekkelsen: Trine Lyrek og Johnny Trasti ved Trasti & Trine, omkranset av Bernt Bucher Johannessen, daglig leder i Hanen, og landbruksminister Jon Georg Dale. (Foto: Vidar Alfarnes)

Hanen har sertifisert sin første økoturismebedrift etter at de overtok ordningen Norsk Økoturisme fra Innovasjon Norge i fjor.

Det ble Trasti & Trine som ble de første, og de mottok sertifikatet under åpningen av Grüne Woche i Berlin.

Høy profesjonalitet

Trasti & Trine er en svært profesjonell bedrift i reiselivssammenheng, og har lang fartstid i bransjen, skriver Hanen i en pressemelding.

– Dette er et meget godt eksempel på en bedrift med høy grad av profesjonalitet og særdeles gode rutiner satt i system. Bedriften har gode retningslinjer for både drift og gjennomføring av aktiviteter, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen.

Nordnorsk særpreg

Trasti & Trine har det nordnorske særpreget i fokus.

– Ved å gi våre gjester et innblikk i den fantastiske naturen og kulturen i Finnmark, ønsker vi å inspirere og gi kunnskap om bærekraftig bruk og sporløs ferdsel, sier Trine Lyrek, som driver virksomheten sammen med mannen, Johnny Trasti.

Annonse

Konseptet har utviklet seg over tid.

– Ved at bedriften nå også inkluderer mat og overnatting, kan de trekke til seg gjester for lengre opphold. Bedriften har hatt en svært positiv utvikling. Som økoturismebedrift er gode opplevelser og lengre opphold på samme sted, helt i tråd med målene. En flott økoturismebedrift, sier ekstern revisor, Lone Lamark.

Sterk søknad

Nadja Hartikkala er sertifisør for Norsk Økoturisme i Hanen. Hun mener Trasti & Trine er en erfaren økoturismebedrift som leverte en svært sterk søknad.

– Trasti & Trine er bevisste på hvilke fordeler, og eventuelle utfordringer, det kan medføre å være sertifisert. Det vises også generelt et sterkt fokus på kvalitet, sikkerhet og kompetanse, sier Hartikkala.

Neste artikkel

– Småfebøndene helt avgjørende for reiselivet